מרק בצל |
|
מרק בצל
2 כפיות מרגרינה
1/2 1 כוסות בצל קצוץ
1/2 כוס כרישה, החלק הלבן בלבד מנוקה וקצוץ
1 שקית מרק בצל נמס
3/4 כוס מים חמים
תערובת עשבי תיבול לפי הטעם
קורט פלפל לבן
ממיסים את המרגרינה בסיר טפלון, מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים על אש בינונית תוך בחישה כ- 2 דקות, עד שהבצל יהיה שקוף. ממיסים את המרק במים החמים, מוסיפים לסיר, מוסיפים גם את התבלינים והפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים כרגע שעה על האש הנמוכה ביותר.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מרק עדשים |
|
מרק עדשים
העדשים הינם קטניות קלות לעיכול. הם עשירים בתכולת סיבים מסיסים החשובים בשמירת איזון בפלורת המעי.
425 גרם עדשים ירוקים
1 עלה דפנה
3 גזרים גדולים, קלופים ופרוסים לפרוסות
2 גבעולי סלרי פרוסים
1 בצל גדול, פרוס לפרוסות
1 כף שמן זית
2 כוסות רסק עגבניות או מחית עגבניות
מלח וחומץ בלסמי
8 פרוסות טופו
לשטוף את העדשים, לברור, לשים בסיר, למלא מים שיכסה את העדשים 15 ס"מ מעל ולהוסיף עלה דפנה. להביא לרתיחה, לסלק את הקצף, להקטין את האש ולבשל 45-60 דקות. להוסיף את הגזרים... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|