קציצות דגים – מדג בקלה |
|
קציצות דגים – מדג בקלה
מתכון של שוש (1מדינת ישראל)
החומרים
פטרוזיליה קצוצה
1 כף שטוחה אבקת מרק
מעט פירורי לחם
1/2 כפית פלפל שחור
1 ק"ג בקלה (ללא עור)טחון
2-3 ביצים
1/2 כפית כורכום
סלסה
3 כפות פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק
1/2 2 כוסות מים
סחוג אדום - תלוי בחריפות שרוצים
1 כף תבלין ירקות מיובשים לאורז –
2 בצלים גדולים קצוצים
1/2 כוס שמן לטיגון
2 שיני שום כתושים
3 עלי דפנה
אפשר לקנות בשוק לוינסקי בת"א
1 כף תבלין מיוחד לפיצה –
א... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
דג מאודה בנוסח תאילנדי |
|
דג מאודה בנוסח תאילנדי
חומרים
1 כוס כרישה
בצל ירוק חתוך דק
רבע כוס שמן שומשום קלוי
כף רוטב סויה
4 נתחי דג (100 גרם כל אחד)
4 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לפרוסות
3 עגבניות קלופות חתוכות לפרוסות
4 יח´ תיבולית תאילנדי של "קנור"
אופן ההכנה
להניח 2 תיבוליות בקערה, להוסיף כוס מים רותחים וכף שמן. לערבב היטב ולהוסיף את נתחי הדג – להשרות למשך כ- ½ שעה. לאחר מכן לטגן קלות את נתחי הדג במחבת, להניחם על תפוחי האדמה.
להוסיף למחבת את הקרישה ולאדות. כמו-כן להוסיף את העגב... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
דגים בנוסח עירקי – "סלונה" |
|
דגים בנוסח עירקי – "סלונה"
חומרים
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית סוכר
קורט מלח
חצי לימון סחוט
קורט פלפל שחור
כוס מים
חצי ק"ג דג סול
מעט שמן טיגון
שני בצלים
שלוש עגבניות
כף רסק עגבניות
אופן ההכנה
משרים את הדגים במלח, מיץ לימון למשך שעה. חותכים את הבצלים לטבעות ומטגנים בשמן עד שיזהיבו.
חותכים את העגבניות לפרוסות ומניחים על הבצל המטוגן ומניחים את הדגים עליהם.
להכנת הרוטב – מערבבים את רסק העגבניות עם הפפריקה, סוכר, מלח, פלפל שחור, כוס מים –
מוזגים את הרוטב על ה... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
דג בנוסח מרוקאי – חריימה |
|
דג בנוסח מרוקאי – חריימה
חומרים
מלח
2/3 כוס שמן סויה
7 פלפלים אדומים חריפים חצויים לאורך
חצי כוס מים
2 דגים טריים
6 שיני שום גדולות
חבילת כוסברה קצוצה
2 עגבניות פרוסות
כף פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
פורסים את הדגים וממליחים ומשהים כשעתיים במקרר.
בסיר גדול מניחים את הכוסברה, השום והפלפלים ומעל את העגבניות.
בקערה נפרדת מערבבים את הפפריקות עם השמן.
טובלים כל חתיכת דג בתערובת השמן ומניחים בסיר.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכס... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
דג בגריל |
|
חומרים
4 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל ועלי מרווה
2 כפות שמן זית
חצי כוס מיץ לימון
1 בצל מגורד
אופן ההכנה
חורצים חריצים לרוחב הדג.
מערבבים את כל חומרי המשרה. מנחים את הדג במשרה ומכניסים כשעתיים למקרר.
לאחר שעתיים מניחים על הגריל וצולים כ- 7 דקות כל צד.
מומלץ להגיש בתוספת ירקות על הגריל (בטטה, בצל, עגבנייה, חציל).
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|