לזניה פטריות
החומרים :
- חצי חבילת דפי לזניה
- 6-8 שיני שום
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 קופסת פטריות משומרות טריות חתוכות
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 1 שמנת לבישול 15 אחוז
- 250 גרם מוצרלה , גבינה מגורדת
- 1 כפית סוכר
- מלח , פלפל , אורגנו
ההכנה :
- לחמם תנור ל – 170 עד 180 מעלות
- לטגן בסיר את הפטריות על אש גבוהה עד לאיבוד כל הנוזלים
- לטגן את הבצל ואת השום במשך 2 דקות
- להוסיף את העגבניות ולהביא לרתיחה
- להוסיף את הרסק , הסוכר והתבלינים ולערבב
- להוסיף השמנת ולבשל על אש קטנה כ- 3 דקות נוספות ולהסיר מהאש
- לשמן תבנית ולסדר שכבת לזניה
- להוסיף שכבת רוטב וחוזר חלילה ליצירת 3 שכבות
- לסיים ברוטב ומעליו לפזר גבינה
- לאפות בחום של 170 מעלות במשך 25 עד 30 דקות
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )