מתכונים שונים

   פילה ברק
פילה ברק (סיפור ארוך על מקור השם) חמם את המחבת על אש גבוהה. חם חם. המס 50 גרם חמאה. הכנס 2 חתיכות פילה (בערך 350 גר' כל אחת) גרוס פלפל מעל הפוך אחרי 2 דקות וגרוס פלפל מעל אחרי 2 דקות נוספות, הוצא את הסטייקים לצלחת חמה בצד (חמם 2 צלחות בתנור ובהן שמור את הסטייקים). למחבת הוסף 300 מ"ל שמנת מתוקה, רבע כוס וודקה, ו-2 כפות חרדל. ערבב עם כף עץ את הרוטב יחד עם שאריות שהיו במחבת. שלא יגלוש ולא יבעבע יותר מדי. הנמך את האש והחזר את הסטייקים למחבת. הפוך. תן להם לספוג קצת את הטעמים. הוצא לצלחות המחוממות. ...
לכתבה המלאה »
   הכנת סטייק אנטרקוט
הכנת סטייק אנטרקוט נתח הבשר המשובח ביותר לסטייקים. מגיע מהחלק הקדמי של הפרה. רצוי שמשקל הסטייק יהיה לפחות 400 גרם. מידת העשייה המומלצת - מדיום. סינטה נתח משובח מהחלק האחורי של הפרה. דרגת צלייה - רייר עד מדיום. הסינטה זו חתיכה ללא הרבה שומן ולכן עלולה להתייבש בדרגת צלייה ארוכה יותר. פילה בקר הסטייק הבטוח ביותר מבחינת ההכנה. סטייק לנשים שפוחדות מסטייקים. חתיכה רכה ביותר. מחירה גבוה היות ויש רק כשני ק"ג פילה בכל פרה. דרגת צלייה מומלצת - רייר עד מדיום- וול. טיבון 750 ג' זה יופי! (יחצנים) גם וגם...
לכתבה המלאה »
   מופלטה מרוקאית אסלית
מופלטה מרוקאית אסלית 90-100 יחידות חומרים: 1 ק"ג קמח רגיל (מומלץ של:טחנות קמח מפרץ בע"מ) 1 כפית מלח 1 כפית סוכר 1 כפית שמרים 3 וחצי עד 4 כוסות מים הכנת הבצק: בקערה,לערבב את כל החומרים יחד למעט הקמח ולהמתין כ 7 דקות לתסיסה להוסיף קמח בהדרגה וללוש מכינים קערית קטנה עם שמן ליצור כדורים בגודל כדור פינג פונג ולהניח על משטח משומן מראש מכינים את המופלטה : לטבול חצי כדור לקערית השמן ולהניח את החצי הטבול לכיון השיש שלב המתיחה-על שיש משומן מכניסים למחבת מכינים את הכדור הבא : הופכ...
מאת: מגה מתכונים
לכתבה המלאה »
   נודלי (´ניוקי הונגרי´)
נודלי (´ניוקי הונגרי´)/ד ר ו מ י ת 1 רכיבים: 4 תפוחי אדמה בינוניים 2 ביצים מים פושרים, מומלחים מעט קמח הכנה: מבשלים 4 תפוחי אדמה בינוניים עם הקליפה. קולפים ומרסקים בפומפיה גסה. מוסיפים 2 ביצים ומערבבים היטב. מתחילים ליצור בצק ע"י הוספת מים וקמח. אין כאן כמויות, אלא "כמה שנכנס". לשים היטב, מגלגלים לנחש ארוך ודי דק. חותכים חתיכות קטנות ויוצרים להם שפיצים בשני הצדדים. זורקים למים מומלחים ומבשלים עד שהנודלי צפים. מוציאים נודלי אחד ובודקים אם הוא מוכן. מסננים. בסיר אחר, ...
לכתבה המלאה »
   טאסקבב
טאסקבב הכנות יש המוסיפים חציל לא חובה חציל לקלף גס (ניתן להשאיר טיפה קליפה) לפרוס להמליח במלח גס לשים במסננת, המלח מוציא את כל המרירות לשטוף ולטגן. עוף (אפשר בשר בקר) לשים בסיר עם מים להרתיח פעמיים וכל פעם לנקות מהקצף הכנת הטאסקבב בצל אחד ושיני שום שקוצצו מראש שעועית ירוקה ו/או צהובה 2 כוסות 3 תפו"א לחתוך לקוביות קטנות 6 עגבניות לחתוך לקוביות (אם אין זמן אפשר חבילת שימורים של עגבניות חתוכות 800ml ואז מוספים 2 עגבניות) 6 כוסות מים מוסיפים את הבשר 6 כפות לימון סחוט טרי כפית מלח ...
לכתבה המלאה »
עמוד 1 מתוך 4 1 2 3 4 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 1page 2page 3page 4page 5