אצבעות גבינה לשבועות |
|
אצבעות גבינה לשבועות
מצרכים ל-4 מנות:
12 אצבעות מוצרלה 1.5 ס"מ ? 1.5 ס"מ
1 כוס חלב
3 ביצים
1 כוס קמח
1 כוס פירורי לחם
1 כפית טרגון
½ כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
להשרות את אצבעות הגבינה בחלב למשך שעה.
לסנן מהחלב ולקמח.
לטרוף את הביצים קלות עם מלח והטרגון.
לטבול את אצבעות הגבינה בביצה ומיד בפירורי לחם.
בזמן הציפוי אפשר כבר לחמם את השמן ל180- מעלות.
לטגן בשמן עמוק למשך 3 דקות או עד שהאצבעות מוזהבות, להוציא ולהניח על נייר סופג.
מומלץ להגיש עם רוטב חרדל ודבש
מצר... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
דגים בטחינה |
|
דגים בטחינה
לטגן שום עם שמן בסיר מרווח, שזה נעשה חום להוסיף תחינה גולמית עם מים מיץ לימון משומר מלח פלפל שחור לערבב טוב שלא יהיה דליל מידי, וכל זה לאחר שאת הגדים טיגנו חום חום עם קמח במחבת, להכניס הדגים לרוטב הטחינה לשפוך מעט משמן הטיגון לטחינה ,על אש קטנה עד שמבעבע.
בתיאבון
אני ילידת הארץ סבתי ממצרים-וזה אוכל מצרי
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
תבשיל אורז ירוק |
|
אושי- בחש: תבשיל אורז ירוק
מרכיבים: קוביות קטנות של בשר בקר מ"ס 2 200 גר'
קוביות קטנות של חזה עוף 150 גר'
קוביות קטנות של כבד עוף 100 גר'
2-3 כוסות אורז
2-3 צרור כוסברה קצוץ גס
2-3 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
תבלינים- מלח, פלפל, 2 כפות מרק עוף
חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה: מכניסים את כל במרכיבים לקערה, מערבבים היטב עד ליצירת תערובת אחידה, מכניסים הכל לשקית קוקי וקושרים היטב. חשוב להשאיר מרווח של 2 אצבעות בין התערובת לבין קשר השקית.
מכניסים תסיר עם מים רותחים- עד כדי כיסוי השקית,... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מתכון כורדי לחג השבועות |
|
מתכון כורדי לחג השבועות
מתכון כורדי
אורז מבושל בחלב (מעדן לחג השבועות)
המצרכים:
כוס אורז
2 כוסות חלב
כף חמאה
גביע שמנת
גביע גבינה לבנה רכה
יוצקים את החלב לתוך סיר, מערבבים לתוכו את השמנת והגבינה עד לקבלת מרקם חלק ללא גבישים, מוסיפים את החמאה ומביאים לרתיחה
מוסיפים את האורז מנמיכים את הלהבה ובוחשים כל הזמן עד שהאורז מתבשל, יוצקים למנות בצלוחיות ומקררים
מגישים בתוספת ריבה או דבש.
בתאבון!!
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מופלטה-מתכוני עדות |
|
מופלטה-מתכוני עדות
1 ק"ג קמח
1/2 כף מלח
1/2 כף שמרים
שמן
מים פושרים לפי הצורך
שמים את כל החומרים בקערה
למעט השמן.
מתחילים להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד מעט דביק (לא הרבה)
ואז מוסיפים את השמן.
מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח למשך 1/4 שעה עד 20 דקות.
לאחר מכן קורצים עיגולים לפי הגודל הרצוי.
נותנים להם לנוח מעט.
לאחר מכן מורחים שמן על משטח העבודה
מרטיבים את הידיים בשמן
ומתחילים לפתוח את העיגולים (בלי לקרוע את הבצק) לגודל הרצוי.
מטגנים במחבת על אש נ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|