מופלטה-מתכוני עדות

שלח לחבר digg delicious facebook

מופלטה-מתכוני עדות

 

1 ק"ג קמח

1/2 כף מלח

1/2 כף שמרים

שמן

מים פושרים לפי הצורך

 

שמים את כל החומרים בקערה

למעט השמן.

מתחילים להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד מעט דביק (לא הרבה)

ואז מוסיפים את השמן.

מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח למשך 1/4 שעה עד 20 דקות.

לאחר מכן קורצים עיגולים לפי הגודל הרצוי.

נותנים להם לנוח מעט.

לאחר מכן מורחים שמן על משטח העבודה

מרטיבים את הידיים בשמן

ומתחילים לפתוח את העיגולים (בלי לקרוע את הבצק) לגודל הרצוי.

מטגנים במחבת על אש נמוכה עם מעט שמן את המופלטה הראשונה

 (עדיף במולטי שף יוצא מעולה(!!!

בזמן שהראשונה מטגנת פותחים עוד אחת הופכים את המופלטה הראשונה

ומעליה מניחים את השנייה

עד לקבלת ערימה בינונית של מופלטות

ואז להוציא מהמחבת.

להניח על מגבת ולכסות.

לאחר מכן חוזרים על הפעולה מההתחלה,

עד לסיום כל הכמות.

 

בתאבון.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים שונים >> מופלטה-מתכוני עדות