אושי- בחש: תבשיל אורז ירוק
מרכיבים: קוביות קטנות של בשר בקר מ"ס 2 200 גר'
קוביות קטנות של חזה עוף 150 גר'
קוביות קטנות של כבד עוף 100 גר'
2-3 כוסות אורז
2-3 צרור כוסברה קצוץ גס
2-3 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
תבלינים- מלח, פלפל, 2 כפות מרק עוף
חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה: מכניסים את כל במרכיבים לקערה, מערבבים היטב עד ליצירת תערובת אחידה, מכניסים הכל לשקית קוקי וקושרים היטב. חשוב להשאיר מרווח של 2 אצבעות בין התערובת לבין קשר השקית.
מכניסים תסיר עם מים רותחים- עד כדי כיסוי השקית, מבשלים כשעתיים על אש בינונית. יש להפוך כל 45 דק' את השקית לצד אחר. יש לדאוג תמיד למים חמים בסיר עד כדי כיסוי השקית.
מנהג מהדה הבוכרית לאכול את המאכל הנ"ל עם רסק עגבניות (עגבניות בפומפיה) עם כוסברה קצוצה. בתאבון..
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )