בורקס בשר- גוזגד'ה
המרכיבים:
בצק עלים 1
500 גר' בשק קצוץ לקוביות מעט גדולות
2-3 בצלים קצוצים
1 תפו"א בינוני חתוך לקוביות קטנות
רבע כוס שמן זית (או מעט קוביות שומן חתוכות קטן)
תבלינים- מלח, פלפל (לפי הטעם- כמון)
להברשה- ביצה עם מעט מים, שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור על רמה מקסימלית- 200 מעלות.
לוקחים את כל המרכיבים ומערבבים היטב בקערה לתערובת אחידה.
לוקחים את הבצק עלים, חותכים לחצי, מרדדים כל חצי בנפרד לעובי של חצי ס"מ על מעט קמח.
מחלקים את הבצק המרודד ל-16 ריבועים בינוניים (4 שורות+ 4 טורים).
מניחים מעט מהתערובת (כאגרוף) וסוגרים בצורה מעוגלת.
מניחים בתבנית, מברישים בביצה ומפזרים מעט שומשום.
מכניסים לתנור בחום מקסימלי לכ-20 דק'. הגוזגד'ה מוכן כאשר הם שחומים מעט מלמעלה.
בתאבון.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )