מתכון מהעם רוסי\ בוכרי

שלח לחבר digg delicious facebook

מתכון מהעם רוסי\ בוכרי
המתכון הבא משתייך בעיקר לצד הרוסי אך נהוג לאכולו גם אצל הבוכרים.

מרק בורשט- מרק סלק.

המרכיבים-

 בשר בקר מס' 2

1 סלק גדול

1 גזר גדול

1 גמבה גדולה

1 עגבניה

1 ראש כרוב בינוני

2-3 כפות רסק עגבניות

תבלינים- מלח, פלפל אנגלי, עלי דפנה

1 תפו"א גדול

אופן ההכנה:

שמים על אש גדולה סיר גדול (סיר מרק). אליו מכניסים דוביות בשר חתוכות לקוביות בינוניות לבישול עד שהבשר מתרכך. ניתן להוסיף מעט מלח למים.

בינתיים במחבת שטוחה שמים מעט שמן, מגרדים במגרדת סלק, גזר, גמבה וקוממים את העגבניה. את הירקות מכניסים למחבת. מבשלים מעט את הירקות ומוסיפי רסק עגבניות מלח ופלפל. לסיר המים (לאחר שהבשר התבשל) מכניסים ראש כרוב פרוס דק (במנדולינה), ולאחר מכן את לקט הירקות המבושלת. מוסיפים לסיר המרק פלפל אנגלי ומספר עלי דפנה , בוחשים היטב ומכניסים את תפו"א (פרוס לקוביות גדולות) . מבשלים על אש קטנה עד שתפו"א מוכנים.

יש הנוהגים לשים בצלוחית המרק מעט סוכר או\ו מעט מיונז..

מעולה לימי החורף הקרים.. בתיאבון....



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים שונים >> מתכון מהעם רוסי\ בוכרי