שלישקלה – מתכון של סבתא רוז'י
שלישקלה – מתכון של סבתא רוז'י
בצק
1 ק"ג תפו"א אדומים – מבשלים במי מלח עם קליפה, כשמוכן מקלפים ומגרדים על פומפיה גסה.
2 ביצים – מוסיפים ומערבבים.
קמח – מוסיפים לאט עד שנעשה בצר לא דביק.
- כשהבצק מוכן, יוצרים "נקניקים" בעובי אצבע ואח"כ חותכים לגודל של כ- 2 ס"מ כ"א ומבשלים במי מלח כרבע שעה.
כדורים (גומבוץ)
מרדדים עלה דק בעובי של כ- 3 מ"מ, חותכים מרובעים בגודל של 7/7, בפנים אפשר להכניס:
- 1/2 שזיף ארופאי (בעונת השזיפים), 1/4 כפית סוכר מעורב עם קינמון.
- ריבת שזיפים.
אוספים את ארבעת הקצוות, מהדקים היטב ומגלגלים לכדור.
מכניסים למי מלח ומבשלים כ- 20-25 דקות.
מטגנים פירורי לחם בשמן מעורב עם מרגרינה (1/2 חבילת מרגרינה + 1/2 כוס שמן) עד שמזהיבים.
אפשר להגיש עם אגוזים וסוכר או פרג וסוכר.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )