נודלי (´ניוקי הונגרי´)/ד ר ו מ י ת 1
רכיבים:
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 ביצים
מים פושרים, מומלחים מעט
קמח
הכנה:
מבשלים 4 תפוחי אדמה בינוניים עם הקליפה. קולפים ומרסקים בפומפיה גסה.
מוסיפים 2 ביצים ומערבבים היטב. מתחילים ליצור בצק ע"י הוספת מים וקמח. אין כאן כמויות, אלא "כמה שנכנס".
לשים היטב, מגלגלים לנחש ארוך ודי דק. חותכים חתיכות קטנות ויוצרים להם שפיצים בשני הצדדים.
זורקים למים מומלחים ומבשלים עד שהנודלי צפים. מוציאים נודלי אחד ובודקים אם הוא מוכן. מסננים.
בסיר אחר, ממיסים חמאה ומוסיפים פירורי לחם , מטגנים מעט עד להשחמה קלה. מוסיפים את הנודלי ומקפיצים בזהירות עד לציפוים בפירורי לחם.
מגישים לצד הנודלי סוכר וקינמון.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )