פשטידת פטריות ובצל
(משה מחולון)
מצרכים:
שמן לטיגון
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
1 כרישה פרוסה – החלק הלבן בלבד (לא חובה)
2 קופסאות (400 ג' האחת) פטריות משומרות חתוכות או 500 ג' פטריות טריות חתוכות
4 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 גביע גבינה לבנה (250 מ"ל)
100 ג' גבינה צהובה מגוררת
½ כוס קוואקר (או קמח רגיל)
1 כפית מלח
פלפל ושום לפי הטעם
תבנית מלבנית 20 X 30 ס"מ משומנת
¼ כוס פירורי לחם
- אם משתמשים בפטריות משומרות – יש לשטוף היטב במסננת לפני השימוש.
- לטגן את הבצל ואת הכרישה בשמן עד שיהיו שקופים. להוסיף את הפטריות לבצל לערבב ולטגן מעט ביחד. אם משתמשים בפטריות טריות יש לטגן יותר זמן ,עד לריכוך. להעביר לקערה ולצנן מעט.
- להוסיף את הביצים, השמנת, הגבינות, הקוואקר והתבלינים. לבחוש היטב לתערובת אחידה.
- לפזר בתחתית התבנית המשומנת את פירורי הלחם. לצקת את התערובת לתבנית.
- לאפות כ-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 צלסיוס), עד שהפשטידה מתייצבת וצבעה שחום בהיר.
בהצלחה
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )