לזניה חלבית
סם – אמא
200 גרם גבינה צהובה פרוסה 9%
חבילה של עלי לזנייה מוכנה (ללא צורך בבישול)
2 קופסאות קוטג' 5%
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
לערבב בקערה
2 קופסאות קטנות (100 גרם כ"א) של רסק
1/2 כוס מים
לערבב בקערה נפרדת
להוסיף לקערת הרסק:
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
כפית אורגנו
2 שיני שום
לערבב הכל יחד ניתן לתקן תיבול לפי הטעם.
להכין את הלזניה:
לרפד שכבה של עלי לזנייה בתבנית פיירקס מלבנית בינונית (אני עושה בגדולה ומכפילה את הכמות).
מעל לשים חצי כמות מתערובת הקוטג', ועליה כ- 5-6 כפות נדיבות מהרסק ולערבב את שתי השכבות יחדיו (לצבע אדמוני בהיר) אפשר גם לא לערבב כלל.
מעל לתערובות לכסות בשכבת גבינ"צ ולחזור על התהליך פעם נוספת.
להכניס לתנור חם (בתחתית התנור) כ- 200 מעלות לכ- 20-30 דקות.
לשים לב שאין נוזלים מיותרים. אם יש רצוי להשאיר עוד בתנור - הבעייה היא שהגבינה מלמעלה הופכת קריספית - מאוד אהוב אצלינו...ממש רבים על הגבינה מעל.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )