פאי חצילים (פרווה)
(כתב משה מחולון)
מצרכים:
לבצק:
11/4 כוסות קמח רגיל
100 גרם מרגרינה רכה
3 כפות מים קרים או סודה
קמצוץ מלח
למלית:
2 חצילים מוצקים בינוניים (700-800 גרם)
1 כפית מלח
שמן לטיגון
2 בצלים גדולים חתוכים
10 – 12 פטריות טריות שטופות וחתוכות
3 ביצים
¼ כוס רסק עגבניות
1/3 כוס קטשופ חריף
¼ כוס פירורי לחם או קוואקר
½ כוס גרעיני חמניות
3 שיני שום כתושות
מלח, פפריקה חריפה ובזיליקום – לפי הטעם
תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ (אין צורך לשמן)
אופן ההכנה
הבצק:
- ללוש את חומרי הבצק במיקסר או במעבד מזון (אפשר גם בידיים) עד לקבלת בצק חלק ורך. אם הבצק נדבק לידיים – מוסיפים מעט קמח.
- לקמח או לשמן משטח עבודה. לרדד את הבצק לעלה הגדול ב – 8 ס"מ מקוטר התבנית . לגלגל בעדינות את העלה על המערוך להרים ולהניח בתבנית. להדק אל התחתית והדפנות. לחתוך את חלקי הבצק הנותרים.
המילית:
- לקלף את החצילים, ולחתוך לקוביות קטנות. לפזר את המלח ולהשהות כשעה.
לשטוף את החצילים מהמלח ולסחוט בעדינות.
- לטגן במחבת עמוקה את הבצל בשמן, לצבע שקוף. להוסיף את החצילים
והפטריות, לערבב ולאדות עד שהחצילים יתרככו מעט . להעביר לקערה ולצנן.
- להוסיף לקערה את הביצים, רסק העגבניות, קטשופ, פירורי הלחם (או הקוואקר),
החמניות, והשום. לטבל במלח, פפריקה ובזיליקום ולערבב היטב. לטעום ולתקן את הטיבול לפי הצורך.
- לצקת את התערובת על הבצק שבתבנית ולאפות 35-40 דקות בתנור שחומם מראש
לחום בינוני (180) , עד שהפאי יציב.
הערה: ניתן להכין כמות וחצי של בצק (2 כוסות קמח, 150 ג' מרגרינה, 5 כפות מים)
ומשליש להכין עלה נוסף, לחתוך אותו לרצועות של 11/2 ס"מ ולסדר אותן בצורת
שתי וערב על המילית .(כמו שהכנתי למפגש). קצת עבודה אבל מרשים מאוד.
מקור: "מלוחים לכל עת" - נירה שויאר , עם שינויים קלים שלי.