פאי חצילים

שלח לחבר digg delicious facebook

פאי חצילים (פרווה)
(כתב משה מחולון)


מצרכים:

לבצק:

11/4 כוסות קמח רגיל

100 גרם מרגרינה רכה

3 כפות מים קרים או סודה

קמצוץ מלח

למלית:

2 חצילים מוצקים בינוניים (700-800 גרם)

1 כפית מלח

שמן לטיגון

2 בצלים גדולים חתוכים

10 – 12 פטריות טריות שטופות וחתוכות

3 ביצים

¼ כוס רסק עגבניות

1/3 כוס קטשופ חריף

¼ כוס פירורי לחם או קוואקר

½ כוס גרעיני חמניות

3 שיני שום כתושות

מלח, פפריקה חריפה ובזיליקום – לפי הטעם

 

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ (אין צורך לשמן)

 

אופן ההכנה

 הבצק:

-          ללוש את חומרי הבצק במיקסר או במעבד מזון (אפשר גם בידיים) עד לקבלת בצק חלק  ורך. אם הבצק נדבק לידיים – מוסיפים מעט קמח.

-          לקמח או לשמן משטח עבודה. לרדד את הבצק לעלה הגדול ב – 8 ס"מ מקוטר התבנית . לגלגל בעדינות את העלה על המערוך להרים ולהניח בתבנית. להדק אל התחתית והדפנות. לחתוך את חלקי הבצק הנותרים.

המילית:

-          לקלף את החצילים, ולחתוך לקוביות קטנות. לפזר את המלח ולהשהות כשעה.

      לשטוף את החצילים מהמלח ולסחוט בעדינות.

-          לטגן במחבת עמוקה את הבצל בשמן, לצבע שקוף. להוסיף את החצילים 

      והפטריות, לערבב ולאדות עד שהחצילים יתרככו מעט . להעביר לקערה ולצנן.

-          להוסיף לקערה את הביצים, רסק העגבניות, קטשופ, פירורי הלחם (או הקוואקר), 

החמניות, והשום. לטבל במלח, פפריקה ובזיליקום ולערבב היטב. לטעום ולתקן את הטיבול לפי הצורך.

-          לצקת את התערובת על הבצק שבתבנית ולאפות 35-40 דקות בתנור שחומם מראש

לחום בינוני (180) , עד שהפאי יציב.

 

הערה: ניתן להכין כמות וחצי של בצק (2 כוסות קמח, 150 ג' מרגרינה, 5 כפות מים)   

          ומשליש להכין עלה נוסף, לחתוך אותו לרצועות של 11/2 ס"מ ולסדר אותן בצורת

         שתי וערב על המילית .(כמו שהכנתי למפגש). קצת עבודה אבל מרשים מאוד.

מקור:  "מלוחים לכל עת" -  נירה שויאר , עם שינויים קלים שלי.




( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )