פשטידת בצל ופטריות
(מקור: קובי בר)
מצרכים:
לבצק:
21/3 כוסות קמח תופח
100 גרם מרגרינה
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
למלית:
3 כפות חמאה
6 בצלים גדולים קצוצים דק
250 גרם פטריות טריות (או משומרות שטופות היטב ומסוננות) קצוצות
½ כוס שמנת להקצפה (או שמנת לבישול) (125 מ"ל)
1 כפית אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
3 ביצים טרופות
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
תבנית מלבנית
- שמים את הקמח , המרגרינה והשמנת החמוצה בקערה. לשים לבצק ומקררים כ- 30 דקות. משמנים את התבנית ושוטחים בתחתיתה את הבצק.
- מחממים את התנור לחום בינוני.
3. להכנת המלית, ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את הבצלים הקצוצים עד
שיזהיבו. מוסיפים את הפיטריות ומטגנים כ- 5 דקות נוספות תוך בחישה.
- מוסיפים את השמנת ואת אבקת המרק, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומבשלים
תוך בחישה כ- 4 דקות, או עד שהתערובת תסמיך.
- מעבירים לקערה ומצננים מעט. טורפים את הביצים אל התערובת ויוצקים את
המלית אל התבנית המרופדת בבצק, אופים בתנור המחומם כ- 15 דקות, או עד
שהמלית תתייצב.
- זורים על המאפה שיכבה אחידה של גבינה מגוררת ואופים 35 דקות נוספות. מניחים להצטנן כ-15 דקות לפני ההגשה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )