עוגות

   ריגו יאנצ´י
ריגו יאנצ´י/טומי*, מנהל פורום, "תרבות הונגריה" מקור המתכון: טומי*, פורום "תרבות הונגריה" הובא ל"חלבי" ע"י: טניה טעימלי מרכיבים: קרם: 400 גר´ שוקולד מריר שתי כפיות נס קפה 1/2 ליטר שמנת מתוקה לעוגה: 6 ביצים 6 כפות סוכר 6 כפות מים קרים 3 כפות קקאו 4 כפות קמח תופח הכנה: ההכנות לקרם: מבשלים כחצי ליטר שמנת מתוקה על אש קטנה. עם השגחה צמודה... שלא יישרף. לאחר רתיחה להוסיף שוקולד מריר ונס קפה, תוך כדי ערבוב לבשל לאחר הרתיחה כחמש דקות. לאחר שהתקרר להכ...
לכתבה המלאה »
   מרק דובדבנים חמוצים בליווי סורבה לימון
מרק דובדבנים חמוצים בליווי סורבה לימון/שיגריס, באדיבות פורום "מתכונים" ב"תפוז" מקור המתכון: שיגריס רכיבים: למרק: 1 ק"ג דובדבנים חמוצים טריים, מגולענים 3/4-1/2 כוס סוכר (או יותר, לפי הטעם, כי הדובדבנים מאוד מאוד חמוצים) 1/2 2 כוסות יין אדום (מרלו) 1/4 כוס ברנדי 2 מקלות קינמון לסורבה לימון: 2 כוסות מים 1/4 1 כוס סוכר 3/4 כוס מיץ מלימונים 1/4 כוס מיץ ליים (לימון ירקרק) קליפה מגוררת מלימון אחד וליים אחד 2 גבעולי לימונית=לואיזה 6 כפות ליקר לימונצ´לו 1 חלבון (לא חובה) הכנה: למרק: - מבשלים בס...
לכתבה המלאה »
   חביתיות – Palacsinta (בלינצ'ס)
חביתיות – Palacsinta (בלינצ'ס)/ד ר ו מ י ת 1 מקור המתכון ד ר ו מ י ת 1 רכיבים: 2 ביצים כוס חלב כוס ורבע מי סודה כוס קמח 2 כפיות תמצית וניל טובה קליפת לימון מגוררת 2 כפות סוכר 2 כפות חמאה נמסה הכנה: לערבב הכול היטב עד שלא יהיו גושים. התערובת צריכה להיות דלילה. לחמם מעט חמאה במחבת ולטגן חביתיות דקות ככל האפשר. אצל אמא שלי היו 2 סוגי מליות - אחת עם גבינה ואחת עם ריבה ביתית טובה. למלית גבינה: גבינת טוב טעם או גבינה 9 אחוז אם אוהבים מרקם רך יותר חלמו...
לכתבה המלאה »
   כופתאות שזיפים - szilv?s gomb?c
כופתאות שזיפים - szilv?s gomb?c/ד ר ו מ י ת 1 מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 רכיבים: לבצק: 1 ק"ג תפוחי אדמה 2 ביצים 1/2 כוס מים פושרים קורט מלח כ-3 כוסות קמח למלית: שזיפי שגיב מגולענים וחצויים קוביות סוכר או גר' ריבת שזיפים טובה 100 חמאה שקית פירורי לחם סוכר 100 גר´ חמאה שקית פירורי לחם סוכר קינמון הכנה: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם. מקררים וקולפים. מועכים (לי יש מכשיר מיוחד שמועכים בו את תפוחי האדמה והם יוצאים דרך חורים בצורת נחשים) לתוך קערה גדולה. יוצרים גומה בתוך ערמת ...
לכתבה המלאה »
   gesztenyepure - קינוח ערמונים הונגרי
gesztenyepure - קינוח ערמונים הונגרי/ד ר ו מ י ת 1 מקור המתכון והתמונה: ד ר ו מ י ת 1 ל-16 מנות: שמתי במיקסר 3 יחידות של מחית ערמונים 2 שמנת מתוקה 1/3 כוס ליקר שוקולד מוצרט (כל ליקר שוקולד יתאים, אבל ליקר משובח רק מוסיף - דרומית) - מקציפים היטב עד לקבלת מוס. - שמים בגביעים ומזליפים מלמעלה בעזרת שק זילוף שמנת מתוקה מוקצפת היטב וממותקת במקצת. - מגרדים קצת שוקולד מריר מעל הקצפת. אפשרות נוספת: - למעוך את מחית הערמונים היטב בעזרת מזלג, להוסיף ליקר שוקולד משובח ולערבב הי...
לכתבה המלאה »
עמוד 3 מתוך 9 התחלה עמוד קודם 1 2 3 4 5 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 3page 4page 5page 6page 7