מאכלי גבינה |
|
2 ספלים גבינה צהובה מגוררת,1 ספל קמח תופח, רבע חבילה (25 גרם) מרגרינה או חמאה, מעט מים. לערבב את הגבינה, הקמח, והחמאה .אם הבצק קשה להוסיף מעט מים, ליצור כדורים קטנים ולאפות בתנור חם כ15- דקות או עד שמזהיב. |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מאכלי גבינה |
|
חטיפי זיתים
100 גרם מרגרינה, 200 גרם גבינה צהובה מגוררת או קופסת גבינת קוטג' 1 כוס קמח רגיל, מלח, אבקת שום, 1 קופסת זיתים מגורענים. להכין בצק, ליצור עיגולים קטנים ולהכניס בכל עיגול זית ולאפות עד שמשחים. |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מאכלי גבינה |
|
כריכי גבינה מטוגנים
החומרים: 8 פרוסות לחם לבן, חלב לפי הצורך (1-2 כוסות) 4 פרוסות גבינה צהובה בגודל מתאים לפרוסות הלחם,4 כפות קמח,2 ביצים טרופות 4/1 כוס גבינה צהובה מגוררת (יבשה) מלח ופלפל לפי הטעם, 4 כפות מרגרינה או שמן לטיגון.
אופן ההכנה: צקי חלב את פרוסות הלחם, בכמות שתספיק להרטיב אותן אך לא לרכך אותן יותר מדי. הניחי פרוסת גבינה בין כל שתי פרוסות לחם. גלגלי את הכריכים בקמח, בביצים הטרופות, (מתובלות במלח ופלפל) ובסוף גבינה מגוררת. טגני במחבת, במרגרינה חמה, עד שהכריכים ישחימו יפה משני הצד... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מאכלי גבינה |
|
אומצות גבינה
החומרים: פרוסות גבינת קצקבל (גלעד),1 ביצה, פירורי לחם, שמן.
אופן ההכנה: טובלים את פרוסות הגבינה בביצה הבחושה, טובלים בפירורי לחם, מטגנים במחבת בשמן חם עד שיזהיב, מגישים מיד. |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מאכלי גבינה |
|
כדורי גבינה לבנה (לפסח)
שופכים כוס מים רותחים על כוס קמח מצה. מערבבים בכוס גבינה לבנה ושני חלמונים. מתבלים בקמצוץ מלח וארבע כפות סוכר, כפית קינמון וכפית אבקת אפיה. מקציפים את שני החלבונים לקצף קשה. מערבבים עם העיסה. צרים כדורים ומבשלים במים רותחים. מוציאים ונותנים למעלה אגוזים טחונים מעורבים בסוכר. |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|