עוגת שוקולד חמה |
|
רכיבים: לעוגה עצמה: 5 ביצים 1-1/2 כוס סוכר 3 כפות קקאו 1/4 כוס שמן 1 כוס קמח אסם 1מעדן הגולן לגנאש שוקולד: 2 שמנת מתוקה 2-3 שוקולד מריר גדול אופן הכנה: העוגה: להפריד חלבונים ולהקציף עם סוכר לערבל את החלמונים, הקקאו, השמן, הקמח ומעדן הגולן לתערובת אחידה, לקפל פנימה את החלבונים בעדינות, להעביר לתבנית קפיצית מס' 26 ולאפות בחום בינוני עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. (בערך 40 דקות). לצנן את העוגה. הגנאש: להרתיח את השמנת המתוקה, להוריד מהאש ולהוסיף א... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
סופלה שוקולד |
|
רכיבים:
(10 מנות)
1/2 ק"ג שוקולד מריר חלבי "ורד הגליל"
5 ביצים
4 כפות סוכר
10 פרליני שוקולד מריר חלבי "ורד הגליל"
1 כף ליקר תפוזים
1 כף ויסקי
250 ג חמאה בטמפ' החדר
2 כפות קמח תופח
אופן הכנה:
ממיסים את החמאה עם השוקולד, ליקר התפוזים והוויסקי. בכלי נפרד מקציפים את הביצים והסוכר.
מכניסים את תערובת השוקולד למיקסר ומפעילים במהירות איטית.
מוסיפים את תערובת הביצים ואת הקמח וממשיכים לערבב.
מוזגים לכלי סופלה ובכל כלי שמים במרכז פרלין שוקולד אחד.
אופים כ 15 דקות בחום של 150 מעלות,... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מוס שוקולד |
|
רכיבים:
ל 6-8 מנות:
4 ביצים מופרדות
150 גרם שוקולד מריר
50 גרם מרגרינה או חמאה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
2 כפות ברנדי או ליקר תפוזים (קואנטרו או גראן מרנייה)
אופן הכנה:
ממיסים את השוקולד והמרגרינה לתערובת חלקה.
מצננים את השוקולד המומס לטמפ' החדר ומוסיפים את הליקר ואת החלמונים אחד אחד. מערבבים היטב לאחר כל הוספה.
מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ונוקשה ומקפלים אותו בעדינות לתוך השוקולד המומס.
מעבירים לכלי הגשה אישיים או לקערת זכוכית גדולה ומצננים היטב לפני ההגשה.
מעטרי... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
בראוניס משני סוגי שוקולד - אהרוני |
|
רכיבים:
250 גרם שוקולד מריר משובח שבור לקוביות
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כוס וחצי קמח
1 כפית אבקת אפייה
מעט מלח
כוס וחצי סוכר
4 ביצים
150 גרם שוקולד לבן קצוץ גס (לא מגורר)
2 כפיות תמצית וניל
אופן הכנה:
1. ממסים לגמרי בסיר-אדים כפול את השוקולד ואת החמאה. מקררים מעט.
2. שמים בקערה את הביצים, את הווניל ואת הסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד-חמאה ואחר-כך מוסיפים ומערבבים קצרות את הקמח, את אבקת האפייה ואת המלח.
3. מוסיפים את שברי השוקולד הלבן ומערבבי... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
עוגיות שוקולד קפואות |
|
מצרכים:
170 גר' ( חצי שקית ) שוקולד צ'יפס.
3 חלבוני ביצה.
1 שקית סוכר וניל.
1 כוס סוכר.
1/2 כוס שקדים כתושים.
הכנה:
יש לחמם את התנור מראש בחום של 175 מעלות. יש להמיס את השוקולד ולהשאיר שיתקרר.
יש להקציף את החלבונים וסוכר הווניל עד שיקשיחו. יש להוסיף את הסוכר בהדרגה.
יש להוסיף את השוקולד והשקדים. על נייר אפיה להשתמש בכפית על מנת ליצור את העוגיות.
יש לאפות במשך 15 דקות. לאחר שהעוגיות התקררו יש להוריד מהתבנית ולשמור בקירור. |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|