קפה טורקי |
|
- במקום להמתיק את המים, מכניסים קוביית סוכר לפה ולוגמים את הקפה .
- קפה ערבי (קהווה): מוסיפים מעט הל טחון לפני רתיחת המים .
- תימני : מוסיפים טיפת ג'ינג'ר טחון לפני רתיחת המים .
- אלג'ירי : מוסיפים כמה טיפות של מי ורדים אחרי הרתיחה .
- טוניסי : מוסיפים כמה טיפות של תפרחת תפוזים אחרי הרתיחה ולא מוסיפים סוכר .
קפוצ'ינו
מנת אספרסו קצר.
חלב.
את החלב מחממים ומקציפים עד שמתקבל מרקם שמנתי. מוזגים אותו על האספרסו בכוס קטנה.
קפה פילטר
- מים חמים (לא רותחים).
מכניס... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
אספרסו קצר |
|
30 מ"ל מים חמים (לא רותחים)
7.5 גרם לאספרסו, טחון דק.
מעבירים את המים בלחץ דרך הקפה.
המים חולטים את הקפה ויוצרים תמצית חזקה הנקראת בשם – אספרסו.
אספרסו כפול
60 מ"ל ( חצי ספל) מים חמים (לא רותחים).
15 גרם קפה לאספרסו טחון דק.
באותה פעולה כמו לאספרסו הקצר אך במידה כפולה.
חוזק התמצית זהה לאספרסו הקצר.
אספרסו ארוך
30 מ"ל מים חמים (לא רותחים).
7.5 גרם קפה לאספרסו טחון דק.
30 מ"ל נוספים של מים חמים.
מכינים אספרסו קצר. מדללים במעט מים חמים נוספים לקבלת... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|