מתכוני פירות יבשים

   טארטלט תאנים אפוי
טארטלט תאנים אפוי 100 גר` בצק עלים 2 כפיות אבקת סוכר 3-4 תאנים טריות חצי תפוח עץ - גולדן דלישס חתוך לקוביות קטנות 50 גר` גבינת רוקפור 10 עלי נענע 3 חלבונים 50 גר` סוכר כף חמאה 2 כפות שמן זית 2 כפות חומץ בלסמי ½ כוס (100 מ"ל) יין אדום ½ כוס קמח לקימוח מקמחים את משטח העבודה ומרדדים דק את בצק העלים. בעזרת פורמה קורצים עיגולים בקוטר 12 מ"מ ודוקרים אותם באמצעות מזלג. מפזרים מעל אבקת סוכר ואופים בתנור בחום של 200/220 מעלות במשך כ15- דקות עד להשחמה. ...
לכתבה המלאה »
   חלת צימוקים (ל-2 חלות)
חלת צימוקים (ל-2 חלות) 400 גר´ (3 כוסות) קמח לבן 400 גר´ קמח מלא 1 שקית שמרית (50 גר´) 1 כף שמן 2\1 2 כפות דבש 1 ביצה טרופה 2 כוסות מים פושרים 4\3 כוס צימוקים שחורים קטנטנים 2\1 1 כפיות מלח לקישוט: 1 ביצה טרופה זרעוני שומשום מערבבים את שני סוגי הקמח עם השמרים. מוסיפים את השמן, הדבש והביצה ומערבבים היטב. מוסיפים את המים לאט ובהדרגה, תוך כדי לישה מתמדת, עד שמתקבל בצק רך וגמיש (לא חייבים להשתמש בכל המים). מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה עד שהבצק מכפיל...
לכתבה המלאה »
   שושני חמאה סוכר וצימוקים
שושני חמאה סוכר וצימוקים בצק: 5 כוסות קמח 30 גר´ שמרים 1/4 1 כוסות חלב פושר 3 כפות סוכר 2 ביצים 1/4 כפית מלח כף קליפת לימון מגוררת 50 גרם חמאה רכה מלית: 150 גרם חמאה רכה כוס סוכר 100 גרם צימוקים ציפוי: 50 גרם חמאה מומסת 3 כפות סוכר 1. בוללים היטב בכוס השמרים, כפית סוכר, מלח ומעט חלב פושר. מכסים ושומרים בצד עד שהשמרים מתחילים לתסוס. 2. שמים חומרי הבצק בקערה, מוסיפים השמרים ולשים לבצק חלק ואחיד. 3. מכסים הקערה ומניחים במקום חמים עד שהבצק יכפיל נפחו...
לכתבה המלאה »
   ביסקוטי פירות יבשים
ביסקוטי פירות יבשים חומרים לתבנית אינגליש-קייק אחת: 7 כפות קמח 5 כפות סוכר 1 כפית אבקת אפייה קמצוץ ציפורן 1 כפית קינמון 3 ביצים 400 גרם תערובת אגוזים ופירות יבשים מחממים תנור ל-180 מעלות. מנפים את החומרים היבשים לקערה, מוסיפים ביצים, אגוזים ופירות יבשים. מערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית אינגליש-קייק משומנת ואופים כ-20 דקות. מצננים ומשחררים מהתבנית. פורסים את הכיכר הכי דק שאפשר ומכניסים שוב לתנור לייבוש עוד 5-10 דקות בחום נמוך.
לכתבה המלאה »
   כיכר פירות יבשים בגבינת עיזים
כיכר פירות יבשים בגבינת עיזים 1 חב` מחית תמרים 2 ביצים 4 כפות שמן 8 כפות קמח תופח מאליו 200 גרם צימוקים 200 גרם אגוז מוסקט 1 חבילת גבינת כגון פרומעז תמצית וניל 1 כף סוכר לתוך קערה שמים אגוזי מלך, צימוקים, סוכר, קמח תופח ומערבבים. ממשיכים להוסיף שמן, ביצים, תמצית וניל, אגוז מוסקט ומערבבים עד שהקמח "כמעט" נעלם. מוסיפים מחית תמרים (במידה והמחית קשה ניתן לרכך אותה במיקרו או בסיר עם מים חמים).מניחים נייר אפיה עליו שופכים מעט שמן ושמים בתוך תבנית אפייה "...
לכתבה המלאה »
עמוד 6 מתוך 6 התחלה עמוד קודם 4 5 6
לעבור לעמוד
page 6page 7page 8page 9page 10