קרטיב אבטיח |
|
קרטיב אבטיח
6-8 קרטיבים במכלים של 100 מ"ל כ"א
שמים פלחים קלופים מרבע אבטיח גדול ללא גרעינים בקערת מעבד המזון עם להב המתכת ומעבדים למחית אחידה. יתקבלו כשתיים וחצי כוסות (600 מ"ל) מחית).
מוסיפים 1 כפית סירופ סוכר (ראו מתכון לעיל) או לפי הטעם, יוצקים למכלים, נועצים מקל ומקפיאים לפחות יום.
שדרוג למבוגרים: מוסיפים למחית כף וודקה לפני ההקפאה. |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
קרטיבים וארטיקים מכמה סוגים |
|
קרטיבים וארטיקים מכמה סוגים
קרטיבים ממיץ - הקרטיב הקלאסי עשוי ממיץ קפוא. אפשר להשתמש בסירופ ממותק איכותי או במיצי פרי מוכנים. פשוט יוצקים למכלים, מוסיפים מקל ומקפיאים. הילדים אוהבים וגם המבוגרים.
קרטיבים מתה קר (עם סירופ סוכר) - הרעיון פשוט: מכינים קרטיב מתה קר בטעמים שונים לפי החשק. לצורך זה
מכינים סירופ סוכר פשוט (שימושי מאוד שיהיה במקרר בקיץ, גם כממתיק מהיר לקפה קר ובכלל). כך מכינים: מערבבים בסיר קטן כוס סוכר עם כוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה 3-4... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
סורבה פירות קיץ |
|
סורבה פירות קיץ
מרכיבים:
כוס מיץ קרנברי (חמוציות)
225 גרם תותים/דובדבנים טריים או קפואים
100 גרם סוכר
4 כפות שרי
אופן ההכנה:
מעבדים במעבד מזון את כל החומרים למחית אחידה , יוצקים לתבנית מכסים ומכניסים למקפיא עד שהתערובת קפואה.
מחזירים למעבד ומעבדים שוב עד שמתקבלת תערובת רכה ומעבירים לכלי הגשה או כלים אישיים ומכניסים שוב למקרר עד להגשה .
מקור: אתר שומרי משקל |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
סורבה קוקוס |
|
סורבה קוקוס
חומרים:
200 מ"ל חלב קוקוס
1 כוס מים
2 חלבונים
2 כפות רום (אפשר גם בלי)
2/3 כוס סוכר
הכנה:
מכינים סירופ מהמים והסוכר, מורידים מהאש ומוסיפים את האלכוהול וחלב הקוקוס. מניחים להתקרר. המשך ההכנה כמו במתכון הקודם- אחרי שעה וחצי בפריזר להוסיף קצף חלבונים נוקשה ולערבל קלות כל שעה וחצי.
מקור:שטרודל/ מתכוני עוגות |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
סורבה קיווי ומלון - פיליס גלזר |
|
סורבה קיווי ומלון - פיליס גלזר
200 גרם קיווי טרי
200 גרם מלון
3/4 כוס סוכר
1 כוס מים
2 חלבונים
אופן ההכנה
1. במיקסר או בלנדר (ממחה) מעבדים את הפירות למחית עם הסוכר והמים. מקציפים את החלבונים עד שהם קשים ומקפלים לאט לאט לתוך התערובת.
2. מקררים בתבנית שטוחה במקפיא. לאחר שהשוליים קפאו, מוציאים מהמקפיא, מכניסים למעבד מזון ומעבדים לתערובת שוב. מוסיפים חלבון ביצה מוקצף אחד ומקפיאים שוב בתבנית השטוחה. לאחר 24 שעות הסורבה מוכן. |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|