ריבת ענבים |
|
ריבת ענבים
מצרכים
1 ק"ג ענבים רצוי ללא גרעינים
כ 800 גרם סוכר
אפשר:אגוזי מלך
פרוסות לימון טרי
אופן ההכנה
1. מבשלים בסיר את הענבים (ללא הענפים) עם סוכר עד שכול הנוזלים מתעדים.
2. אם הענבים עם גרעינים הם צפים בזמן הבישול ואפשר להוציא אותם עם כף מסננת צפופה.
3. ממשיכים לבשל עד שצבע הופך לכהה על אש קטנה. בשלב זה אפשר להוסיף אגוזי מלך שבורים גס מאוד ולימון פרוס דק.
*האם הריבה מוכנה? אפשר לבדוק ידי כך : שמים כף ריבה על צלחת קרה ומעבירים פס עם כף אם הפס לא נסגר הריבה מוכנה.
... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
ריבת תפוז סיני וניל |
|
ריבת תפוז סיני וניל
מצרכים
1.3 ק"ג תפוז סיני, כתומים ויפים ללא פגמים
1 ק"ג סוכר
1 מקל וניל
אופן ההכנה
1. בעזרת סכין חורצים בפרי מ-2 צידיו. מניחים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. שופכים מים וחוזרים על הפעולה פעם נוספת. בפעם השניה שומרים בערך כוס ממי התפוזים בצד.
2. מסננים היטב, מחזירים את הפרי לסיר בעל תחתית כפולה (עבה), מוסיפים את הסוכר ואת הגרד ממקל הוניל {את המקל שומרים לשימוש אחר). מחזירים לסיר גם את כוס המים ששמרנו ממקודם ומבשלים על אש נמוכה עד שהריבה מסמיכה (בערך 11/2 - 2 ש... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
ריבת תותים |
|
ריבת תותים
מצרכים
1 ק"ג תותים יפים
1 ק"ג סוכר
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את התותים ומורידים את החלק הירוק. שמים את התותים בסיר ומבשלים על אש בינונית
2. מוציאים את הרוטב שהתקבל, מוסיפים את הסוכר ומבשלים על אש בינונית. מערבבים מדי בעדינות עד שהתערובת מצטמצמת והופכת לסמיכה.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מרקחת קיווי |
|
מרקחת קיווי
מצרכים
1 ק"ג קיווי בשל אך לא רך מדי (משקל נטו לאחר קילוף) פרוס
900 גרם סוכר
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
1. מניחים את הקיווי בסיר כבד. מוסיפים סוכר. מבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה. מקפים את הקצף כל הזמן.
2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהריבה מסמיכה. מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד 55 דקות. במידה שהקיווי קשים במיוחד, יש להוסיף 1/3 כוס מים בתחילת הבישול.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מרקחת נקטרינות עם זנגביל, קינמון וציפורן |
|
מרקחת נקטרינות עם זנגביל, קינמון וציפורן
החומרים:
11/2 ק"ג נקטרינות (אפשר גם אפרסקים)
מיץ מ-2 לימונים
25 גרם זנגביל
1 ק"ג סוכר
2 מקלות קינמון קטנים
12 מסמרי ציפורן
אופן ההכנה: חולטים את הנקטרינות במים רותחים לדקה. שוטפים במים קרים, מסירים את הקליפות, מוציאים את הגרעינים וחותכים את הפירות לחתיכות גדולות. מניחים את הפרי בסיר רחב ומוסיפים את מיץ הלימון. קולפים את שורש הזנגביל, מגררים אותו על מגררת דקה, או קוצצים לחתיכות קטנות מאוד ומוסיפים לסיר. מוסיפים את מקלות הקינ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|