תבשיל פויקה של נתחי בקר וירקות שורש מעל מדורה |
|
תבשיל פויקה של נתחי בקר וירקות שורש מעל מדורה
מתכון ל 10 מנות – פויקה בגודל של 5 ליטרים
בצידנית להכין מראש:
2 בצל פרוס
6 גזר פרוס
1 יח' שורש סלרי קוביות
1 שורש פטרוזיליה קוביות
2 ראשי שום קלופים
4 יח' כרישה נקיה , חלק הלבן
זר בוקה גרני
1.5 קילו קוביות בקר נתח כתף בגודל 3X3 ס"מ
שומן טלה 100 גר' חתוך לקוביות
2 בקבוקי יין אדום משובח לבישול
הוראות הכנה:
1. מחממים את הפויקה מעל המדורה וסוגרים את קוביות הבשר בשמן בלבד.
2. מוסיפים את הבצלים לטיגון קצר תוך ערבוב מתמיד, מ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
דלעת/ דלורית במילוי בטטה תפוחי אדמה וגבינת קצ'קבל |
|
דלעת/ דלורית במילוי בטטה תפוחי אדמה וגבינת קצ'קבל
חומרים:
דלעת קטנה או דלורית
1 קג תפוחי אדמה
1 ק"ג בטטה
250 גר גבינת קצ'קבל
מיכל שמנת מתוקה
כפית שום כתושה
מוסקט טחון
מלח ופלפל שחור גרוס
גבעול קורנית
זר רוזמרין
אופן ההכנה:
1. יוצרים חלון מלבני בגדול 10 ס"מ X 14 ס"מ בחלק העליון והרחב של הדלעת.
2. בעזרת כף מרוקנים את הגרעינים מחלל הדלעת.
3. בסיר קטן מרתיחים את השמנת, מוסיפים את התבלינים, ומורידים מהאש.
4. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות וחותכים לרבעים.
5. חו... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
תפוחי אדמה במעיל כסף |
|
תפוחי אדמה במעיל כסף
חומרים:
תפוחי אדמה
נייר אלומיניום
תוספות להגשה: מלח, שמנת חמוצה, חמאה, בצל מטוגן
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות.
2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה.
3. עוטפים כל תפוד בנייר אלומיניום.
4. אופים כשעה ורבע או עד שהתפודים רכים.
5. מסירים את ניר הכסף,חוצים את תפוח האדמה לחצי ואוכלים עם כפית עם מעט מלח גס.
6. אפשר להוסיף את אחת התוספות המפורטות להלן או כל תוספת שאוהבים.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
תפוחי אדמה ממולאים בגבינת צ'דר |
|
תפוחי אדמה ממולאים בגבינת צ'דר
חומרים:
3 תפוחי אדמה בינוניים אפויים
4 כפות יוגורט דל שומן
4 כפות גבינת קוטג, עד 5% שומן
4 כפות גבינת צ'דר מגוררת
1 כפית שמיר מיובש
4 כפות בצל ירוק קצוץ (גם החלק הירוק)
מעט פפריקה אדומה
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות. חוצים את תפוחי האדמה לשניים. מוציאים את תוכם ולא פוגעים בקליפה.
מערבבים יוגורט, קוטג', צ'דר ושמיר לתערובת חלקה. מוסיפים בצל ירוק. ממלאים את תפוחי האדמה וזורים פפריקה למעלה. שמים בתבנית על נייר כסף ומחממ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
תפוח אדמה "ברבי" למדורה |
|
תפוח אדמה "ברבי" למדורה
חומרים:
תפוחי אדמה
ביצים
תבלינים: זעתר, מלח, פלפל, פפריקה
קיסמים
נייר כסף
אופן ההכנה:
1. קוטמים את ראש תפוח האדמה.
2. מוציאים את החלק הפנימי באמצעות כף.
3. שופכים לתןך תפוח האדמה ביצה טרייה וסוגרים, יש להדק עם קיסמים. ניתן לטרוף את הביצה ולהוסיף תבלינים כמו זעתר, מלח, פלפל ופפריקה.
4. עוטפים עם נייר כסף ומכניסים עמוק לתוך בגחלים הלוהטות במדורה.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|