מתכוני בשר לקראת יום העצמאות
קבב יפני |
|
קבב יפני
חומרים :
1/2 ק"ג בשר עוף טחון
2 כפות שמן
4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
1 שן שום כתושה
1/4 כפית גי`נג`ר טחון [או 1 כפית ג`ינג`ר טרי, מרוסק]
2 כפות רוטב סויה
1 כפית סוכר
1 ביצה
1 כף קורנפלור
2 כפות שמן
הכנה:
מערבבים את הבשר הטחון עם השמן, הבצל, השום והזנגביל. טורפים את הסויה עם הסוכר, הביצה והקורנפלור. מערבבים יחד ומשהים כ-30 דקות.
צרים מהתערובת קציצות קטנות מוארכות. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן מזהיבות. אם התערובת רכה מדי מעבירים אות... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
קבב טלה |
|
קבב טלה
מאת חנוך בר שלום
חומרים:
500 גרם צוואר טלה טחון גס
500 גרם כתף טלה טחון גס
5 שיני שום כתוש
בצל קצוץ דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית בהרט
מלח ופלפל
1 כף אבקת סודה מהולה ב - 1/2 כוס מים פושרים
הכנה:
מערבביםאת כל החומרים למעט הסודה. מוסיפים את המים עם הסודה ומערבבים היטב. מכסיםאת התערובת בניילון ושומרים במקרר למשך 4 שעות לפחות.
יוצרים קציצות קטנות וצולים על הגריל כ - 3 דקות מכל צד.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
קבב דגים |
|
קבב דגים
של בני סיידא
חומרים :
650 גרם פלמידה לבנה טרייה, קצוצה גס
1 בצל, קצוץ דק מאוד
1/3 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
2 שיני שום כתושות
2 פרוסות לחם לבן ישן, ללא קרום, שרויות במים וסחוטות
1 ביצה
1/4 כוס שמן זית
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית כמון
1/4 כפית כוסברה, טחונה
1/2 כפית סודה לשתייה
מלח, פלפל לבן
הכנה:
מערבבים את כל החומרים ומניחים במקרר לשעה.
צרים מהתערובת 8 קבבים גדולים ומשפדים על שיפודי עץ. צולים על גריל פחמים או מחבת פסים.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
קבב יווני |
|
קבב יווני
חומרים:
1 ק"ג בשר טחון [רצוי תערובת של בקר וכבש]
2 פרוסות עבות של לחם לבן, לא טרי
2 ביצים קטנות
1 כפית מיורן יבש, מפורר
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
2 כפות נענע טרייה, קצוצה
2 שיני שום, כתושות
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל
הכנה:
מניחים את הבשר הטחון בקערה. שורים את הלחם במים וסוחטים היטב. מוסיפים לקערת הבשר ומערבבים לתוכו בעזרת הידיים את כל יתר החומרים.
בידיים לחות מעט, צרים 20-25 קציצות מוארכות ומשפדים על שיפודי מתכת.
צולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור עד שמשח... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
קבב טורקי |
|
קבב טורקי
חומרים :
1 ק"ג בשר כבש עם חלק מהשומן, טחון
2 פרוסות עבות לחם לבן, לא טרי
2 בצלים, טחונים או מגוררים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה
מלח, פלפל
הכנה:
מניחים את הבשר הטחון בקערה. משרים את הלחם במים וסוחטים היטב. מוסיפים לבשר ומערבבים לתוכו בעזרת הידיים את יתר החומרים.
בידיים לחות מעט, מלפפים את התערובת על שיפודי מתכת רחבים.
צולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור עד שמשחים, 3-4 דקות מכל צד.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|