שלישקלה – מתכון של סבתא רוז'י |
|
שלישקלה – מתכון של סבתא רוז'י
בצק
1 ק"ג תפו"א אדומים – מבשלים במי מלח עם קליפה, כשמוכן מקלפים ומגרדים על פומפיה גסה.
2 ביצים – מוסיפים ומערבבים.
קמח – מוסיפים לאט עד שנעשה בצר לא דביק.
- כשהבצק מוכן, יוצרים "נקניקים" בעובי אצבע ואח"כ חותכים לגודל של כ- 2 ס"מ כ"א ומבשלים במי מלח כרבע שעה.
כדורים (גומבוץ)
מרדדים עלה דק בעובי של כ- 3 מ"מ, חותכים מרובעים בגודל של 7/7, בפנים אפשר להכניס:
- 1/2 שזיף ארופאי (בעונת השזיפים), 1/4 כפית סוכר מעורב עם קינמון.
- ריבת שזיפים.
אוספים ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מתכון מהעם רוסי\ בוכרי |
|
מתכון מהעם רוסי\ בוכרי
המתכון הבא משתייך בעיקר לצד הרוסי אך נהוג לאכולו גם אצל הבוכרים.
מרק בורשט- מרק סלק.
המרכיבים-
בשר בקר מס' 2
1 סלק גדול
1 גזר גדול
1 גמבה גדולה
1 עגבניה
1 ראש כרוב בינוני
2-3 כפות רסק עגבניות
תבלינים- מלח, פלפל אנגלי, עלי דפנה
1 תפו"א גדול
אופן ההכנה:
שמים על אש גדולה סיר גדול (סיר מרק). אליו מכניסים דוביות בשר חתוכות לקוביות בינוניות לבישול עד שהבשר מתרכך. ניתן להוסיף מעט מלח למים.
בינתיים במחבת שטוחה שמים מעט שמן, מגרדים במגרדת סלק, גזר, ג... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מתכונים מהעדה הבוכרית |
|
מתכונים מהעדה הבוכרית
ואיך אפשר מתכונים בוכרים בלי האושפלו המפורסם שכולם מכירים.. (:
אושפלו- תבשיל אורז עם גזר ובשר\ עוף.
מרכיבים:
בשר בקר מס' 2 או 8- חתוך לקוביות בינוניות או לסירוגין (לפי הטעם) עוף- רצוי שוקיים חתוכים לחתיכות בינוניות.
2 בצלים בינוניים פרוסים לרבעים דקים
6-7 גזרים גזורים לרצועות ארוכות כ-5 ס"מ ודקות
2-3 כוסות אורז (יש להשרות כשעתיים לפני במים)
לפי הטעם- ראשי שום, תפו"א שלמים קטנים.
תבלינים- מלח, פלפל, מעט כורכום, זרעי קמיל.
אופן ההכנה:
אם משתמשים בבשר- מ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
בורקס בשר- גוזגד'ה |
|
בורקס בשר- גוזגד'ה
המרכיבים:
בצק עלים 1
500 גר' בשק קצוץ לקוביות מעט גדולות
2-3 בצלים קצוצים
1 תפו"א בינוני חתוך לקוביות קטנות
רבע כוס שמן זית (או מעט קוביות שומן חתוכות קטן)
תבלינים- מלח, פלפל (לפי הטעם- כמון)
להברשה- ביצה עם מעט מים, שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור על רמה מקסימלית- 200 מעלות.
לוקחים את כל המרכיבים ומערבבים היטב בקערה לתערובת אחידה.
לוקחים את הבצק עלים, חותכים לחצי, מרדדים כל חצי בנפרד לעובי של חצי ס"מ על מעט קמח.
מחלקים את הבצק המרודד ל-16 ריבועים ב... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
עוגת שמנת פירות יער ופירורים |
|
עוגת שמנת פירות יער ופירורים
שף קולין גילון ממלון דניאל
חומרים לעוגה המספיקה לכ- 8 מנות:
לתערובת הפרורים:
¼ ספל של חמאה איכותית
½ ספל של סוכר חום
¼ ספל של שקדים פרוסים
½ כפית של קינמון טחון
½ ספל של "קמח עוגיות" טחונות דק (ראה/' בהמשך)
לעוגה:
½ 2 ספל קמח
½ 1 ספל סוכר
¾ כפית אבקת אפיה
½ כפית אבקת סודה לאפיה
¾ ספל של חמאה איכותית
3 ביצים
1 ספל של שמנת חמוצה
½ 1 כפית וניל
45 גרם של תותי יער או אוכמניות או כל פרי עשיר בטעם אחר חתוך לקוביות (עדיף טרי)
אופן ההכנה:
שלב ההכנ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|