לביבות תפוחי עץ |
|
ללביבות תפוחי עץ של זיוה טישלר מ"המטבח של זיוה"
החומרים:
2 תפוחי עץ מזן גרנד סמית, מרוסקים בפומפיה על הצד העבה * 4 כפות שטוחות קמח * 2 כפיות סוכר (או 2 סוכרזית מרוסקת) * קליפת לימון מגורדת * 1/4 כפית אבקת קינמון * 1/4 כפית תמצית וניל * 2 ביצים
אופן ההכנה מערבבים יחד את כל החומרים ומקררים במקרר במשך שעה. מניחים על תבנית מרובעת של תנור האפייה נייר אפייה, ובאמצעות כף משטחים לביבות במרווח של 1 ס"מ אופים בתנור בחום נמוך של 150 מעלות עד שהלביבות משחימות
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
לביבות תפוחי אדמה אפויות |
|
לביבות תפוחי אדמה אפויות – גוד פוד
500 גרם תפוחי אדמה מבושלים בקליפה
4 כפות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
4 ביצה
1 כוס חלב
3 כפות חמאה מומסת
מלח
פלפל לבן
הל טחון
. מצננים את תפו"א וקולפים.
2. במעבד מזון, מרסקים את כל המרכיבים עד לבלילה נוזלית. משהים למשך חצי שעה.
3. משמנים תבנית עם 12 שקעים ויוצקים פנימה את הבלילה.
4. אופים בחום של 210 מעלות במשך 10 דקות.
מגישים עם קרם פרש וקוויאר אדום ושחור.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
לביבות ירק שלי |
|
לביבות ירק שלי
2 תפוחי אדמה גדולים
2 גזרים
1 קשוא
1 בצל
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
3 ביצים
חופן של פתיתי בצל מיובש ( לא חובה, פשוט יש לי בבית)
כף אבקת מרק עוף - יש ללא מונוסודיום ואני משתמשת בו כמו במלח
מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן
לגרר את הירקות, לקצוץ דקדק את הבצל והפטרוזיליה.
לערבב היטב, להניח בעזרת כף על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ולמעוך טיפה כדי ליצור צורה של לביבה עגולה,
לאפות בחלק העליון של התנור כעשרים דקות 200 מעלות.
הערה- כעשרים לביבות בינו... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
לביבות תפוחי אדמה אפויות |
|
לביבות תפוחי אדמה אפויות - ניקי ב
מצרכים:
3 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים קצוצים
100 ג' פטריות קצוצות (חצי קופסה)
2 ביצים
1/3 כוס פירורי לחם + כף נוספת
כף וחצי אבקת מרק
מל"פ
אופן ההכנה:
1.לחמם תנור בחום בינוני.
2.לרפד תבנית בנייר אפיה, להבריש את נייר האפיה בשמן.
3.להרתיח מים, להוסיף מלח, להכניס את תפוחי האדמה לבשל עד שהם רכים , למעוך אותם
4.לטגן את הבצל והפטריות.
5. לערבב את כל המצרכים + מחית תפוחי אדמה, בצל ופטריות.
6. ליצור קציצות לשטח אותן.
7 להניח את הקציצות על ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
לביבות בטטה אפויות |
|
לביבות בטטה אפויות - ניקי ב
מצרכים:
2 בטטות
1 תפוח אדמה
בצל גדול קצוץ מטוגן
30 ג' חמאה
ביצה
3/4 כוס פירורי לחם, מעט יותר
פטרוזיליה קצוצה
כף אבקת מרק
מל"פ
אופן ההכנה:
1.להרתיח מים, להוסיף את הבטטות ותפוח האדמה.
לבשל עד שהם רכים.
2למעוך את הירקות והחמאה, לערבב עם שאר
המצרכים, לתבל.
3לחמם תנור לחום בינוני, להכין תבנית מרופדת
בנייר אפיה שהוברש בשמן.
4 ליצור לביבות, (ידיים מעט רטובות) לשטח.
5. להכניס לתנור, 30 דקות בתנור, 15 דקות כל צד
או עד שמזהיב משחים מעט.
6.במקום ל... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|