אוזני המן |
|
אוזני המן
200 גרם חמאה
3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
2 חלמונים
קליפה מגוררת של תפוז אחד
4 כפות (40 גרם) קורנפלור
3 כוסות (חצי קילו) קמח
אופן ההכנה:
1. מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר לתערובת אוורירית. מוסיפים בהדרגה את החלמונים וגרידת התפוז. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את הקורנפלור והקמח ומוסיפים בזהירות לתערובת החמאה. מכסים את הבצק ומקררים במקרר 90-60 דקות.
2. לשים ומרדדים את הבצק ל - 1/2 ס"מ עובי וקורצים כ - 30 עיגולים.
3. שמים כפית מילוי במרכז כל עיגול וסו... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
ממתקי פרג משולשים |
|
ממתקי פרג משולשים
מתוקים ויפים, עם ציפוי זהוב דקיק ומילוי כהה.
חומרים :
1 כוס פרג טחון
¼ כוס סוכר דמררה
¼ כוס חמאה בטמפרטורת החדר
2 ביצים מופרדות
1 כפית תמצית וניל טבעי
1/3 1 כוסות קמח לבן (עדיף של "שטיבל" בתוספת ויטמינים)
½ 1 כפיות אבקת אפייה
1/8 כפית קרם אוף טרטר
2/3 כוסות סוכר חום דחוס
אופן ההכנה :
1. טוחנים את הפרג או קונים פרג טחון. בקערה בינונית עם מערבל חשמלי טורפים חמאה וסוכר ומוסיפים חלמוני ביצים ווניל. מנפים קמח ואבקת אפייה דרך מסננת רשת ו... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
אוזני המן עם תפוזים |
|
אוזני המן עם תפוזים
בצק לאוזני המן (ל – 24 יחידות)
החומרים:
2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1/8 כפית מלח
1/2 כוס חמאה ללא מלח חתוכה לקוביות
1/2 כוס גבינת שמנת מפוררת
1 חלמון
1 כפית וניל
3/4 כוס מילוי תמרים ותפוזים
אופן ההכנה:
לערבב בקערה או במעבד מזון , קמח , סוכר ומלח , להוסיף את החמאה ואת גבינת השמנת ולערבב עד שמרקם התערובת דומה לפרורים
בקערה קטנה , ערבב את החלמון ואת הוניל והוסף לתערובת הראשונה. לערבב את שתי התערובות עד שמתקבל מרקם אחיד אך לא לערבב יותר מידי. א... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
סהרוני פרג(פרשבורג) |
|
סהרוני פרג(פרשבורג)
למלית:
200 גר' פרג טחון
1 1/2 כוסות סוכר
2 כפות ריבה
50 גר' מרגרינה
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 חלמון ביצה למריחה
חצי כוס מים פושרים
חצי כוס חלב פושר
25 גר' שמרים
חצי כוס סוכר
קצת מלח
2 ביצים
50 גר' חמאה או מרגרינה
5-4.5 כוסות קמח רגיל
כפית תמצית וניל
מעט קליפת לימון
ממיסים שמרים במים פושרים ומוסיפים חלב, סוכר, מלח ומחצית מכמות הקמח, מערבבים ומניחים לדקות אחדות.
לשים עם יתרת הקמח. מניחים.מוסיפים 2 ביצים, וניל וקליפת להתפחה. כעבור שעה וחצי לש... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
אזני המן מבצק פריך |
|
אזני המן מבצק פריך
לבצק :
2 1/2 כוסות קמח תופח
200 גר' מרגרינה
2 כפות סוכר
1 חלמון
למלית פרג :
1 כוס פרג טחון טרי
1/2 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
2 כפות דבש
1/4 כוס מיץ תפוזים
2 כפות פרורי-לחם
לערבב את כל החומרים הבצק לבצק רך, לקרר כשעתיים במקרר.
לערבב את חומרי המילוי למעט פרורי הלחם בסיר-קטן על אש נמוכה. להסיר מהאש ולהוסיף את פרורי הלחם.
לרדד את הבצק על משטח-מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ, ולקרוץ עיגולים בקוטר 7 - 6 ס"מ, להניח כפית מהמילוי במרכז כל עיגול ולסגור לצורת א... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|