גלידה עם תאנים רימון ואננס צלוי |
|
גלידה עם תאנים רימון ואננס צלוי
מצרכים:
4 תאנים טריות
אננס טרי או קופסא של אננס מסוננת
1/4 כוס גרעיני רימון
3 כפות סוכר חום
תמצית וניל
רוטב מייפל
1/2 כוס שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
גלידה מוקה איכותית
אופן ההכנה:
1. חותכים כל תאנה לשישה חלקים, קולפים את האננס וחותכים לקוביות 2 ס"מ.
2. מערבבים את הפירות עם הסוכר החום, 3 טיפות תמצית וניל, 2 כפות מייפל וחצי כוס שמנת לבישול.
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
4. בתבנית מרופדת נייר אפיה, צולים את הפירות כ-5-7 דקות (לפי עוצמת התנ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
אצבעות סלמון בבצק בירה בליווי דבש |
|
אצבעות סלמון בבצק בירה בליווי דבש
מצרכים:
700 גרם נתח סלמון נקי מעצמות ועור
1 לימון טרי
מלח
פלפל לבן
1 כוס מיונז
1 כף דבש
1/2 כפית שום כתוש
1 כף חומץ בן יין לבן
4 ביצים מופרדות
1/4 כפית חרדל חלק
500 מ"ל בירה לבנה
4 כפות שמן
350-400 גרם קמח
2 כפות מרווה קצוצה
אופן ההכנה:
1. חותכים את הסלמון לאצבעות בגודל של 1 ס"מ על 5 ס"מ. מעבירים לקערה ויוצקים מעל מיץ מחצי לימון, קורט מלח ופלפל לבן ומשרים 15 דקות.
מכינים את תערובת הבירה ממש לפני הטיגון:
1. מחממים שמן לטיגון עמוק (לח... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
נודלס ירקות, רימונים וסויה |
|
נודלס ירקות, רימונים וסויה
מצרכים:
חופן כוסברה קצוצה
1 כף שמן שומשום
400 גרם נודלס (איטריות ביצים)
3 שיני שום פרוסות
2 כוסות כרוב לבן קצוץ דק
1/2 כפית שורש ג'ינג'ר קצוץ
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1 כוס שעועית ירוקה
1 גזר בינוני חתוך לרצועות
1 כוס פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
1/2 כוס גרעיני תירס, עדיף טריים
1 כוס רכז רימונים (להשיג במרכולים או בחנויות הטבע)
3 כפיות שטוחות של קורנפלאור
3 כפות סויה שחורה
3 כפות סוכר לבן
אופן ההכנה:
1. מרתיחים 3 וחצי ליטר מים עם כפית מלח ומ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
שמיניות סלק ותפוחים צלויים ביוגורט חרדל וקצ'קבל |
|
שמיניות סלק ותפוחים צלויים ביוגורט חרדל וקצ'קבל
מצרכים:
2 סלקים בינוניים שטופים
1 תפוח חמצמץ
3/4 גביע יוגורט
1 כפית שטוחה של חרדל גרגירים
1/2 כפית חומץ בלסמי
1/2כפית סוכר
קורט מלח גס
קורט פלפל לבן
100 גרם גבינת גלעד קצ'קבל של תנובה-חתוכות לקוביות קטנות
כף גדושה עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
2. עוטפים את הסלקים (עם הקליפה) בנייר כסף ומכניסים אותם לתנור למשך שעה.
3. מסירים את נייר הכסף וצולים עוד שעה-הסלק יתרכך ויתקלף בקלות.
4. קולפים את התפוח ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
תפוחים צלויים עם גלידת דבש |
|
תפוחים צלויים עם גלידת דבש
מתכון של אביגיל מייזליק
זמן הכנה: 20 דקות
מספר מנות: 8
מנה אידיאלית לראש השנה, כשהשילוב בין התפוחים הצלויים לטעם העשיר של הקצפת והדבש נותן גלידה נפלאה וקלה קלה להכנה.
מצרכים:
לגלידה:
מיכל קצפת צמחית מסדרת השף הלבן 250 מ"ל
חצי חב’ אינסטנט פודינג
2 כפות דבש
תיון אחד
2 כפות מים רותחים
לתפוחים:
50 גר’ חמאה או מרגרינה
8 תפוחי גרנד קטנים
חצי כוס סוכר
חצי כוס קצפת צימחית מסדרת השף הלבן (120 מ"ל)
אופן ההכנה :
1. מכינים את הגלידה: יוצקים על התיון א... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|