מתכונים מרקים

   מרק מיניסטרונה
מרק מיניסטרונה – גילי המרק בהשראתה של לנצ'ו שמכינה למשפחה. המצרכים: 1/3 כוס שמן זית ½ כוס שעועית לבנה יבשה כחצי כוס פסטה קטנה - בצורת פפיון,פרפרים וכו. ירקות קצוצים לקוביות – לפי מה שנמצא בשוק באותה עונה של השנה, רצוי, להכניס למרק ירקות בצבעים שונים כדי לייפות את המנה. כגון: פלפלים – בצבעים שונים שעועית לבנה (בתרמיל), שעועית ירוקה (בתרמיל), אפונת גינה, כרובית, קולרבי, ברוקולי, גזר, פרסה, גבעולי סלרי, 2-3 שיני שום פרוסות ועוד ועוד (אני לא מכניסה חציל, תפו"א, בטטה, דלעת) – אפשר ...
לכתבה המלאה »
   מרק דלעת
מרק דלעת (קובי) 1 ק"ג דלעת 1 או 2 תפו"א מעט פלפל שחור מעט מלח מרתיחים את תפו"א והדעת בסיר מים עד לריכוך מסננים את המים לקערה וטוחנים את הדלעת עם התפו"א עד לקבלת מרקם אחיד (כמו פירה ) מסיפים מים מהקערה עד לקבלת סמיכות רצויה של המרק, מתבלים במלח ומעט פלפל שחור או אנגלי .............בתאבון. (ניתן להוסיף עלים לקישוט , או שמנת במרכז הצלחת )
לכתבה המלאה »
   מרק אפונה עם קנידאלך
מרק אפונה עם קנידאלך ( בתיה סגל ) 1 בצל גדול 3 גזרים 2 קופסאות אפונה או סנפרוס שמיר טרי אבקת מרק להכנת הקנידלאך כוס קמח ביצה מים מלח ופלפל הכנת המרק מטגנים את הבצל, מוסיפים את הגזר החתוך. מוסיפים 3 ליטר מים ומרתיחים מוסיפים את האפונה.מוסיפים כף אבקת מרק. מלח פלפל וכף סוכר. מבשלים כמחצית השעה. מערבבים את חומרי הקנידאלך ויוצקים בעזרת כף . כשהקנידלאך צפים מוסיפים שמיר קצוץ חופן. בתאבון
לכתבה המלאה »
   חורוש
חורוש תערובת ירקות חבילת נענע חבילת שמיר חבילת פטרוזיליה חבילת כוסברה חבילת כרפס (סלרי) חבילת מנטה טרי חבילת עלי חילבה (שמבלילה) שוטפים היטב את כל החבילות ביחד כמה פעמים פעם ראשונה עם מלח ומים משרים למשך כמה דקות ואח"כ כמה פעמים עד שהמים נשארים נקיים. מפרידים עלים מגבעולים חותכים ביחד הכל ושמים ב4 שקיות מנות להכנות. הכנת בשר עוף (אפשר בשר בקר) לשים בסיר עם מים להרתיח פעמיים וכל פעם לנקות מהקצף הכנת חורוש בצל לקצוץ וראש כרפס לקוביות יש לטגן אותם ביחד ואז להמשיך ב...
מאת: חורוש
לכתבה המלאה »
עמוד 3 מתוך 3 התחלה עמוד קודם 1 2 3
לעבור לעמוד
page 3page 4page 5page 6page 7