מתכון: טראפלס |
|
מתכון: טראפלס
רכיבים:
1 מיכל שמנת מתוקה
150 גר´ סוכר
75 גר´ חמאה חתוכה לקוביות
250גר´ שוקולד מריר משובח ( 70%) חתוך לקוביות
130גר´ אגוזים מסוכרים שבורים דק
300גר´ שוקולד מריר משובח (לציפוי)
אופן הכנה:
1. שמים בסיר את השמנת והסוכר. מביאים לרתיחה, עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש.
2. מוסיפים את השוקולד ומכרבבים עד שהוא נמס לגמרי.
3. מוסיםים את החמאה והאגוזים ומערבבים היטב.
מקררים היטב.
4. מכניסים את התערובת לשק זילוף עם פייה חלקה ורחבה וזולפים... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מרנג קוקוס עם מוס שוקולד |
|
רכיבים:
לבסיס:
6 חלבונים
1/4 1 כוס סוכר
200 גר' קוקוס
למוס:
300 גר' שוקולד מריר
6 חלמונים
2 שמנת מתוקה
2 כפיות סוכר
אופן הכנה:
לבסיס:
להקציף לקצף נוקשה את החלבונים עם הסוכר.
להוסיף את הקוקוס.
לאפות בתבנית משומנת ומקומחת בחום של 180 20-30 דק'.
למוס:
להמיס שוקולד להוסיף חלמונים.
להקציף שמנת מתוקה עם הסוכר לקצפת מוצקה.
לערבב את שתי התערובות.
לשפוך על הבסיס.
לקרר במקרר כמה שעות לפני ההגשה.
העוגה יוצאת נמוכה. במידה ורוצים עוגה גבוהה יותר יש להגדיל א... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מוס שוקולד לבן ותותים |
|
רכיבים:
400 גר' שוקולד לבן
800 מ"ל שמנת מתוקה
2 חלמונים
150 גר' תותים
אופן הכנה:
מנקים את התותים וחותכים לחצאים.
מרתיחים בסיר 400 מ"ל שמנת מתוקה, מוסיפים את השוקולד הלבן, מכבים את האש ומכסים את הסיר במכסה. כאשר השוקולד נמס (בודקים בעזרת מרית), מכבים את האש ומניחים אותו להתקרר מעט בטמפרטורת החדר. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב.
בכלי נפרד מקציפים 400 מ"ל שמנת מתוקה, ומקפלים אותה פנימה.
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת בעלת מרקם אחיד. מסדרים בכוסות של מרטיני את התותים, ועליהם מ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מדלן או' שוקולה – (מאפינס שוקולד) |
|
מדלן או' שוקולה – (מאפינס שוקולד)
רכיבים:
4 ביצים מופרדות
11/2כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים טבעי (או כוס חלב)
1 סוכר וניל
1 א. אפיה
¼2 כוסות קמח.
3/4כוס קקאו.
אופן הכנה:
במיקסר מעבדים היטב (חשוב ביותר!!!) חלבונים עם הסוכר להמון זמן עד שיהפך ממש קרם.
מוסיפים חלמונים, תפוזים (או חלב), שמן, וניל מערבלים לעוד מס' מועט של דקות עד אשר יתאחדו.
בקערה נפרדת מערבבים היטב קמח, א. אפיה וקקאו – ומוסיפים בעדינות לתערובת הקרמית בתנועות עטיפה.
שמים במנז'טים או בתבנית שקעים (... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
טורט מוס שוקולד ורום |
|
רכיבים: לטורט השוקולד:
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
90 גרם חמאה מומסת (כמעט חבילה שלמה)
6 כפות קמח תופח אסם
6 כפות אבקת קקאו
להרטבת העוגה:
סירופ סוכר העשוי מ10- כפות סוכר ו15- כפות מים
4 כפות רום אלכוהולי
למוס שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות
½ מכל שמנת מתוקה (125 גרם/מ"ל) – לא לזרוק את השאר !
3 חלמונים
1 מכל שמנת לקצפת + ½ מכל שמנת שנותר
4 כפות רום אלכוהולי !
קרם שוקולד לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם שמנת מתוקה
תבנית עוגה קפיצית מס' ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|