חריימה לשבת |
|
החריימה הוא התשובה המוחצת' לגפילטע האשכנזי. הוא פיקנטי בטעמו ועושה שמח על הלשון, והכי כיף לטבול ברוטב שלו את החלות של שבת. כל אשכנזי שטעם - נכווה, ועזב לאנחות את הקציצה המתוקה.
ראו הוזהרתם!
החומרים:
1 כפית קימל טחון
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
1 ראש שום מקולף
2 כפות גדושות פלפל אדום חריף קצוץ
½ כפית מלח
6 פרוסות של נסיכת הנילוס או קרפיון
(עדיף כמובן לוקוס או דניס לבעלי היכולת)
½ כוס שמן
1 כוס מים
1 כפית כמון
אופן ההכנה:
במעבד מזון מ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
הליבוט ברוטב שקדים עדין |
|
הליבוט ברוטב שקדים עדין
ל-4 מנות
4 פרוסות יפות של דג הליבוט
100 גר' פטריות טריות מכל סוג שהוא
200 גר' תרד
לרוטב:
1/2 כפית חמאה
2 כפות שמנת מתוקה
מעט עירית קצוצה
50 גר' שקדים
1/2 כוס יין לבן
1/2 לימון
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר לבישול קוסקוס או בסיר שמרכיבים עליו מסננת.
בינתיים, ממיסים את החמאה במחבת, מקפיצים את הפטריות כדקה ומניחים בצד. כשהמים
רותחים, מסדרים את עלי התרד במסננת, שמים עליהם את הפטריות, ומעליהן מניחים את הדג המתובל במלח ופלפל ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
דג הליבוט בגריל בציפוי פריך |
|
דג הליבוט בגריל בציפוי פריך
מרכיבים:
6 סטייקים של דג הליבוט במשקל 180 גרם כ"א
1/4 כוס + 1/2 1 כוס כפיות פירורי לחם
2 כפות מים
1/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
3 שיני שום
אופן ההכנה:
1. מחממים את הגריל, מניחים רדיד אלומיניום בתוך התבנית.
2. במעבד מזון מערבבים את הפטרוזיליה, השמן, השום, ו- 2 כפות מים.
3. מניחים את חתיכות הדג על תבנית האפייה ומורחים מעליהן את תערובת הפטרוזיליה,
אופים כ- 3 דקות. מוציאים את הדגים מהגריל.
4. מוסיפי... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
פילה מטיאס מתובל |
|
פילה מטיאס מתובל
8-6 מנות, בני סיידא
המרכיבים:
5 נתחי פילה מטיאס, שלמים או חתוכים לרצועות רחבות
לרוטב:
מיץ מ- 1 לימון גדול
5 כפות שמן זית
פלפל שחור, גרוס
1 כפית שטוחה סוכר
1 כף צלפים
2 בצלים ירוקים, פרוסים דק
4 כפות שמיר קצוץ
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות עירית קצוצה
לעיטור:
1 בצל סגול, פרוס לטבעות
ההכנה:
מניחים את הדג על צלחת הגשה. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הדג, עוטפים בניילון נצמד
ומאחסנים במקרר שעה, לספיגת הטעמים.
לפני ההגשה מעטר... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
דניס אפוי בבצק מלח |
|
דניס אפוי בבצק מלח
5 מנות
המרכיבים
5 דגי דניס (או מוסר) קטנים במשקל של כ- 300 גרם כ"א, נקיים מזימים ומאיברים פנימיים
תערובת עשבי תיבול קצוצים: למשל מרווה, אורגנו, טימין, רוזמרין, זעתר
כ- 2 ק"ג מלח גס
8 חלבונים
3 לימונים, חצויים
ההכנה:
מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות) ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. מנגבים את הדגים מעודפי לחות בנייר מטבח, ותוחבים לתוכם עשבי תיבול. מניחים בתבנית.
מערבבים את המלח והחלבונים ומוסיפים גם עשבי תיבול (אם רוצים), עד שנוצרת עיסה פיר... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|