מתכוני בשר לקראת יום העצמאות
קבב חצילים |
|
קבב חצילים
חומרים:
1 קילו חצילים
1 בצל
250 גרם בשר טחון
½ חבילת פטרוזיליה
3 כפות פלפל
250 גרם מרגרינה
1 כוס רסק עגבניות מדולל במים + מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וצ`ילי גרוס
אופן ההכנה:
חותכים את החצילים והפלפל לקוביות. מגרדים את הבצל, מוסיפים לבשר ומערבבים,מוסיפים תיבול ויוצרים קציצות. מסדרים אותם בתבנית ושופכים מעל את השמן,מערבבים מים ברסק עגבניות ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה מתוקה וצ`ילי גרוס,ויוצקים מעל הכל, שמים ם בתנור כ- 45 דקות.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
קבב אווז |
|
קבב אווז
של חנוך בר-שלום
חומרים:
800 גרם ירך אווז ללא עצמות ועור
4 בצלים ירוקים פרוסים
4 כפות פרורי לחם
1 כפית רוזמרין או טימין קצוץ
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית סודה לשתייה
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
טוחניםאת הבשר, מוסיפים את הבצל, פירורי הלחם והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפיםאת הסודה וממשיכים לערבב. משהים 4 שעות לפחות, או למשך הלילה.
יוצרים קציצות וצולים על הגריל כ 4-3 דקות מכל צד.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
קבב בולגרי |
|
קבב בולגרי
של יחיאל פילוסוף
חומרים:
400 גרם בשר צלעות כבש
300 גרם צוואר בקר
100 גרם שומן כבש
2 פרוסות לחם לבן שרויות במים וסחוטות
1 ביצה
1 בצל קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור
פפריקה מתוקה
ההכנה:
טוחנים את הבשר. מערבבים היטב. מערבבים עם יתרת החומרים מלבד הבצל והפטרוזיליה ומשהים למשך שעה.
מערבבים שוב. מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה ושוב מערבבים. צרים קציצות עגולות וצולים על הגריל כ 4-3 דקות מכל צד.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
קבב יוגוסלבי |
|
קבב יוגוסלבי
מאת רותי קינן
חומרים :
1 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל, קצוץ דק
2 ביצים
1/4 כוס יין אדום יבש
מלח, פלפל
מעט שמן
הכנה:
מניחים את הבשר הטחון בקערה ומערבבים לתוכו בעזרת הידיים את יתר החומרים, למעט השמן. מצננים במקרר כשעה.
בידיים לחות מעט, צרים 24 קציצות קטנות בצורת גלילים פחוסים ומשפדים על 6 שיפודים [4 על כל שיפוד].
מושחים על הקבב מהשמן וצולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור, עד שמשחים מכל הצדדים. מושחים מדי פעם בשמן במהלך הצלייה.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
קבב רומני |
|
קבב רומני
של רפי אהרונוביץ`,
חומרים:
500 גרם שפונדרה בקר
500 גרם פלדה בקר
6 שיני שום כתוש
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת סודה לשתייה, מומסת ב 1/2 כוס מים פושרים
הכנה:
טוחנים את הבשרים. מערבבים את כל החומרים מלבד המים והסודה לשתייה.
מוסיפים את המים והסודה תוך כדי ערבוב ומשאירים למשך הלילה במקרר.
צרים גלילים צרים וארוכים וצולים על הגריל כ 4-3 דקות מכל צד.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|