אצבעות מקסיקניות |
|
אצבעות מקסיקניות מצרכים:
בצק בירה
שניצל עוף (כ – 10 שניצלים)
רוטב צ'ילי מתוק
חסה
לחתוך שניצל עוף לרצועות (כ – 10 שניצלים)
להכין את בצק הבירה. בצק בירה: חומרים:
250 גרם קמח
מעט מלח
כוס בירה בהירה
2 ביצים ההכנה:
מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים מלח, ביצה ומחצית מכמות הבירה, ומערבבים לבלילה חלקה. מוסיפים את הבירה שנותרה, ובוחשים. מכסים ושומרים בצד (בקיץ שומרים במקרר!) לחצי שעה עד שעה ובינתיים לחתוך שניצל עוף לרצועות (כ – 10 שניצלים).
להוסיף את רצועות העוף לבלילת הבירה ולהש... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
נתחי עוף מתובלים בתוספת בצל ותפוחי אדמה |
|
נתחי עוף מתובלים בתוספת בצל ותפוחי אדמה רכיבים:
2 חזות עוף (4 "פרפרים")
¼ כוס שמן
1½ כפות אבקת מרק עוף
תערובת תבלינים של :
כמון
פלפל שחור טחון טרי
מלח
אורגנו מיובש
לאמיצים יש להוסיף צ'ילי + טבסקו + פפריקה חריפה
2 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל אופן הכנה:
לחתוך את חזות העוף לרצועות בעובי 2-3 ס"מ.
לערבב את השמן והתבלינים בקערה .
להניח בקערה את נתחי העוף ולערבב כך שיתכסו בתערובת השמן והתבלינים. להניח כשעה.
לקלוף את תפוחי האדמה ולחתוך לפרוסות דקות (כמו צ'יפס אמריקאי)
לחת... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
חזה עוף חגיגי בזיגוג חרדל |
|
חזה עוף חגיגי בזיגוג חרדל רכיבים:
3 פרוסות לחם ישן או חלה
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
6 נתחי חזה עוף טרי (לא משוטחים לשניצל)
1 כף קמח + קמח לקימוח
3 כפות שמן זית בהיר
40 גרם חמאה או מרגרינה
2 כפות חרדל גרגרים דיז'ון
1 כף סוכר דמררה או סוכר חום
1 כף ברנדי או קוניאק
3 כפות פטרוזיליה קצוצה + 2 כפות לעיטור
1 כוס מרק צח (אפשר מאבקת קנור)
½ כוס שמנת מתוקה 15% או שמנת צמחית אופן הכנה:
1. חותכים לקוביות את הלחם או החלה, ומעבדים במעבד מזון עם הקמח לפירורים גדולים. שומרים בצד. ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
חזה עוף צלוי בבלסמי |
|
חזה עוף צלוי בבלסמי רכיבים:
4 חזות עוף שלמים ללא עור
4 יח' חזה אווז מעושן קצוץ
1 עגבניה גדולה קצוצה (אני השמשתי בעגבניות מיובשות)
1 כוס פטריות טריות קצוצות
8 עלי בזיליקום
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף סוכר חום
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
¼ כפית חרדל מוכן אופן הכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני
מבצעים חתך בכל חזה ליצירת כיס, מניחים בכיס כף עגבניות קצוצות, כף פטריות קצוצות, 2 עלי בזיליקום ומעט חזה אווז קצוץ, מניחים את חזות העוף בתבנית משומנת קלות ומפזרים מעל את יתרת הירקות הקצוצים... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
תבשיל פרגיות ופטריות |
|
תבשיל פרגיות ופטריות החומרים (ל-4 מנות):
קמח לקימוח
1 ק"ג שוקי עוף ללא עצם ("שווארמה פרגיות")
שמן קנולה
1 בצל סגול גדול
1 סלסלה פטריות שמפיניון
1 סלסלה פטריות ירדן (יער)
2 גזרים, קלופים ופרוסים דק
½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כוס מרק בשר צח (אפשר מאבקה)
1 כוס יין אדום
2 כפות דבש
2 עלי דפנה
4 גרגרי פלפל אנגלי
מלח, פלפל שחור
בצל ירוק קצוץ, אם רוצים אופן ההכנה:
מקמחים קלות את נתחי העוף.
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את נתחי העוף כ- 2 דקות מכל צד, עד להזהבה.
מוסיפים את הפטריות והג... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|