תאנים אפויות |
|
תאנים אפויות
8 תאנים מיובשות
50 ג` אגוזי מלך
כוס מים
2 כפות שמנות של סוכר
1 לימון פרוס עבה
להגשה:
גבינת מסקרפונה או ריקוטה מומתקת
אגוזים קצוצים
פותחים חריץ בתאנים מיובשות, כמו שחותכים פיתה למנה פלפל, בעזרת
האצבע עושים מקום למילוי, דוחסים פנימה אגוזי מלך ומסדרים במחבת.
מפזרים סוכר מעל, פרוסות לימון בין התאנים ויוצקים מים.
מבשלים כ- 15 דקות. מגישים קר עם גבינת מסקרפונה או ריקוטה מומתקת
ואגוזי מלך כתושים.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מאפה של חלה ותאנים |
|
מאפה של חלה ותאנים
חלה פרוסה חתוכה למשולשים
חמאה רכה
שמנת
חלב
ביצים
סוכר
תמצית וניל
תאנים
1. חוצים את פרוסות החלה באלכסון לקבלת משולשים
2. מורחים כלי מלבני חסין-חום במעט חמאה רכה. מסדרים בו בשתי שורות את פרוסות החלה.
3. מערבבים בקערה את השמנת, החלב, הביצים, הסוכר ותמצית הווניל. טורפים לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים על חלה את התערובת.
5. פורסים את התאנים לאורכן ל-4-5 פרוסות ומשחילים את הפרוסות אל בין פרוסות החלה.
6. מפזרים מעל לכל... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
תאנים בדבש וקורנית |
|
תאנים בדבש וקורנית
1 כוס יין קינוח
1/2 כוס מיץ תפוחים
1 כף דבש
1 כף עלי קורנית לימונית
4 עלי מרוות הדרים
12 תאנים בשלות
מניחים בסיר רחב את היין, את מיץ התפוחים, את עשבי התיבול ואת הדבש, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים כשלוש דקות. מוסיפים את התאנים, מכסים ומבשלים חמש דקות נוספות. מגישים חמים
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
פרוסות תאנים מוקרמות בזביון |
|
פרוסות תאנים מוקרמות בזביון
20 תאנים טריות שוות בגודלן
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1 כוס יין מוסקט או יין קינוח אחר
מקציפים בסיר קטן את החלמונים והסוכר עד שהתערובת מלבינה ומכפילה את נפחה. מניחים את הסיר בתוך סיר גדול יותר עם מים וממשיכים להקציף עוד 5 דקות. מוסיפים את היין בהדרגה וממשיכים להקציף עד שהתערובת מתחילה להסמיך (חשוב לבשל על אש נמוכה, אחרת החלמונים יהפכו לחביתה).
פורסים 4 תאנים על צלחת הגשה חסינת חום. יוצקים מעל את מעט הזביון החם, ממשיכים עם יתר החומרים ומקרימים... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
טארט תאנים |
|
טארט תאנים
1 2/1 ק"ג תאנים
לבצק:
250 גרם קמח 1 4/3 כוסות
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 חלמונים
60 גרם סוכר 4 כפות
1 קורט מלח
1 קליפת לימון מגוררת
לקרם וניל (פטיסייר):
6 חלמונים
125 גרם סוכר 1/2 כוס+כף שטוחה
40 גרם קמח 5 כפות
2/1 ליטר חלב
1 מקל וניל חצוי לאורך
1. מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבבים את כל חומרי הבצק חוץ מהקמח עד שמתקבלת עיסה אחידה.
2. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצרים גושים. את הגושים לשים ביד לכדור בצק. משט... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|