לביבות בצל הודיות |
|
רכיבים:
(10 סועדים - כ- 20 לביבות)
2 בצלים גדולים מקולפים
1/2 1 כוסות קמח
1/2 כוסות קמח אורז או קרונפלור (עמילן תירס)
1 כפית אבקת כורכום
2 כפיות כמון טחון
1 כפית תערובת תבלינים "גארם מסלה"
מלח
1 כוסות מים
שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה:
מערבבים בקערה את הקמח, קמח האורז, התבלינים והמלח. מוסיפים את המים, בהדרגה ותוך ערבוב, עד שנוצרת בלילה סמיכה (יתכן שלא יהיה צורך בכל כמות המים.)
חותכים את הבצלים לרצועות דקות וארוכות. מוסיפים את רצועות הבצל לבלילה ומערבבים עד שכל הרצועות... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
לביבות גבינה של zambia |
|
רכיבים:
ביצה
חצי כוס קמח
250 גרם גבינה לבנה 9%
3 כפות סוכר
מעט קינמון
מעט גרידת לימון
חמאה לטיגון
שמנת חמוצה
אופן הכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים מלבד השמנת החמוצה ומוודאים שאין גושי קמח.
ממיסים במחבת חמאה וכשהיא מתחילה להתחמם ולהקציף יוצקים לתוכה כפות מתערובת הגבינה.מטגנים על אש בינונית משני הצדדים, עד שהלביבות שחומות ומוצקות. מוסיפים חמאה לטיגון על פי הצורך.מגישים חם או קר עם שמנת חמוצה
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מקרוט |
|
רכיבים:
לבצק -
1 ק"ג סולת
כוס וחצי שמן זית
רבע כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית וניל
1 כוס מיץ תפוזים
למילוי -
קופסת תמרים
כפית קינמון
אגוזים
אופן הכנה:
הכנת הבצק -
מערבבים את כל המרכיבים
הכנת המילוי -
מרככים את התמרים במחבת, ומוסיפים כפית קינמון ואגוזים
הכנת העוגיות -
לוקחים חתיכה מתערובת הבצק מוסיפים מים ומשטיחים.
מהתמרים נוצרת מעין נקניקיה, ושמים על הבצק ועוטפים.
חותכים לפרוסות של 3 ס"מ בערך, ואופים בתנור .אחרי האפייה טובלים בדבש.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
יו-יו של אוולין קרטובסקי |
|
"MsoNormal" dir="RTL">
רכיבים:
4 ביצים
8 כפות סוכר
5 כפות שמן
מעט קליפות תפוזים
1.5 אבקת אפייה (אחת וחצי שקיות)
1 וניל (שקית אחת)
קמח (כמעט ק"ג)
כוס מיץ תפוזים
שומשום
אופן הכנה:
לשים את כל המרכיבים (פרט לשומשום) בקערה וללוש עד שנוצר בצק רך. לקחת חתיכת בצק קטנה, לגלגל אותה, לחבר בקצוות, וליצור טבעת. לעשות טבעות כאלה עם כל הבצק, להוסיף את השומשום לכל טבעת, ולטגן אותן בשמן עמוק על אש נמוכה, עד להזהבה (עד שזה מוכן). לאחר מכן לטבול בדבש, ולאכול.
לא לשים במקרר. כדאי לכסות בניילון... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|