לביבות בטטה ותפוחי-עץ |
|
רכיבים:
2 בטטות חתוכות ומבושלות עד לריכוך
2 תפוחי עץ "גרנד" מקולפים ומגוררים
2 כפיות מיץ לימון טרי
1/3 כוס סוכר חום דמררה
2 כפות שמנת חמוצה
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם (אבל אפשר יותר לפי טעם אישי וסמיכות בלילה רצויה)
1/3 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים
1 כפית קינמון טחון
קורט ציפורן טחון
להגשה: שמנת חמוצה
אופן הכנה:
מסננים היטב את הבטטה המבושלת מהנוזלים כמה דקות.
מועכים ומערבבים עם שאר המצרכים עד שנוצרת תערובת אחידה וסמיכה.
מחממים שמן או חמאה במחבת ובעזרת כף מניחים במ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
לביבות בטטה של אורנה ואלה |
|
רכיבים:
ללביבות:
1 ק"ג בטטות קלופות
1-1/2 כף רוטב סויה משובח
¾ כוס קמח (או יותר, לפי הצורך)
½ כפית מלח
קורט פלפל שחור, טחון טרי
חמאה לטיגון
לרוטב:
1 מכל שמנת חמוצה
2 כפות מיונז
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
עירית קצוצה, לפי הטעם
אופן הכנה:
1) מבשלים את הבטטות במים, עד שהן מתרככות. מסננים ומקררים.
2) מועכים את הבטטות, מוסיפים סויה, קמח, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת
אחידה.
3) צרים לביבות ומטגנים במחבת טפלון שטוחה במעט חמאה, על אש נמוכה.
4) מערבבים את חומ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
לביבות אורז ממולאות בגבינת רוקפור ואגוזים של חנוך בר-שלום |
|
רכיבים:
חומרים ל-20 לביבות
600 גרם אורז מבושל וקר
1 ביצה E" style="font-family:Arial">50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
50 גרם אגוזים קלויים, קצוצים גס
חומרים למילוי 2
250 גרם גבינת עיזים רכה
3 כפות נענע טרייה קצוצה
החומרים לציפוי
2 ביצים טרופות
200 גרם פירורי לחם מעורבים עם 5 כפות שומשום
שמן לטיגון
אופן הכנה:
מערבבים היטב את האורז, ביצה, פירורי לחם, קמח, מים עד שהתערובת אחידה ומעבירים למקרר למשך שעתיים
מערבבים היטב את חומרי המילוי
מוצאים את תערובת האורז מהמקרר ומ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
סוהן דבש ממתק דבש פרסי של מהין שרגא |
|
רכיבים:
150 גרם סוכר
150 גרם שקדים
150 גרם דבש
50 גרם חמאה מומסת
קורט זעפרן -לא הכרחי
אופן הכנה: E" style="font-family:Arial">
מוזגים כפית מהתערובת על מגש. אם התערובת מתקשה במהירות זהו סימן שהתערובת מוכנה וניתן להסיר את הסיר מהאש.
מוזגים בעזרת כפית את התערובת לתוך תבניות קטנות (מאוד) חסינות אש. מיד מוסיפים על כל אחד מהתבניות שקדים קצוצים לקישוט ומניחים לתבניות להצטנן.
לאחר מכן ה´סוהן´ מוכן להגשה.
אפשרות נוספת לצינון התערובת היא:
בעזרת כפית מוזגים כל פעם מעט מהתערובת... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
ממתק חבושים עירקי (לוזינה) של פסקל פרץ-רובין |
|
רכיבים:
(25- חתיכות)
1 ק"ג חבושים
1 ק"ג סוכר
1 כפית קינמון
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 1/2 כוסות פתיתי קוקוס
נייר פרגמנט לאפייה
אופן הכנה: l" dir="RTL">פתיתי קוקוס. יוצקים מעל את עיסת החבושים, משטחים היטב ובוזקים מעל את יתר פתיתי
הקוקוס. חותכים למעויינים או לריבועים, ושומרים במקרר כ5- שעות קודם להגשה.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|