צ'אק צ'אק - בצקניות בצק בסירופ דבש מקזחסטן |
|
רכיבים:
4 כוסות קמח
1/4 כוס חלב
2 כפות סוכר
7 ביצים
2 כוסות שמן או חמאה מומסת
200 גרם דבש
אגוזי מלך אגוזי לוז ושקדים קלויים
אופן הכנה:
1. מערבבים את הקמח, החלב, כף מהסוכר והביצים בקערה גדולה, עד שנוצר בצק.
2. יוצרים מהבצק גלילים דקים בעובי של כחצי ס"מ ופורסים כל גליל ל"מטבעות". מחממים את החמאה או השמן בסיר ומטגנים עד להזהבה.
3. מבשלים את הדבש על להבה נמוכה, מוסיפים את כף הסוכר שנותרה וממיסים לאט עד שנוצר סירופ סמיך מאוד.
4. יוצקים את הסירופ מעל לבצק המ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
שושנות / דבלה או מנקוטי של פסקל פרץ-רובין |
|
lang="HE" style="font-family:Arial">:
(כמות: 35 שושנות)
4 ביצים
3 כוסות קמח (350 גרם)
קורט סודה לשתייה
¾ כוס עמילן תירס (50 גרם)
1 כפית תמצית וניל
שמן לטיגון
לסירופ –
½ 1 כוסות מים
1 כוס סוכר
3-2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
1) מנפים את הקמח, שמים את הביצים בתוך קערה רחבה, מוסיפים תוך כדי בחישה את הסודה לשתיה ואת הווניל, בוחשים היטב. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומקפים פנימה עד שהבצק אחיד, עדין וחלק (אם הבצק נוקשה מדי, יש להוסיף כ- ½ כוס מים בהדרגה – לפי הצורך). לשים את... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
עוגיות סולת של אריק שרף |
|
רכיבים:
1 1/3 כוסות סולת
2 כוסות קמח רגיל
2 שקיות אבקת אפיה
1 1/2 כוסות מים
3/4 כוס שמן
100 גרם מרגרינה
מלית:
2 כוסות שקדים קצוצים
1/2 כפית קינמון
2 כפות סוכר
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
3 כפות שומשום
סירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
1 כף מיץ לימון
אופן הכנה:
1) לערבב בקערה סולת קמח ואבקת אפיה
2) להרתיח מים שמן ומרגרינה ולצקת על החומרים היבשים בקערה וללוש היטב לבצק.
3) 1/3 מהבצק ישמש לריפוד תבנית אפייה עליו תפוזר תערובת המלית.
4) לכסות בשאר הבצק את המ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
פאפאנאש מטוגן - לביבות גבינה רומניות של שיגריס |
|
רכיבים:
2 חבילות גבינת ``טוב טעם``
2-3 ביצים,
2 כפות קמח רגיל
1/2 כוס סוכר
1 כפית גרידת לימון או תפוז
1 כפית תמצית וניל.
אופן הכנה:
לוקחים 2 חבילות גבינת ``טוב טעם`` ומערבבים עם 2-3 ביצים, 2 כפות קמח רגיל, 1/2 כוס סוכר, גרידת לימון ותמצית וניל.
מטגנים בשמן משני הצדדים ויוצא מדהים. מספיגים את השמן ושמים במרכז כל לביבה ריבת תות או דובדבנים חמוצים (יש במרכולים ריבות מרומניה פשוט מעולות !!!) ועליה שמנת חמוצה.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
לביבות תירס של אוכל |
|
רכיבים:
(6 סועדים)
3 כוסות תירס משומר או תירס קפוא
3 יחידות ביצים
50 גרם גבינה צהובה מגורדת (לא הכרחי)
1 כוס שמן לטיגון
1/2 כפית מלח
קורט פלפל
6 כפות קמח תופח
אופן הכנה:
sp;
* אפשר להוסיף לתערובת גם מעט בצל מטוגן
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|