לטקעס (לביבות תפוחי אדמה) |
|
רכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
חצי כוס קמח
3 ביצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן הכנה:
מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה. סוחטים ומניחים בקערה. מוסיפים לקערה את קמח, מלח, פלפל וביצים. מערבבים. שמים מעט שמן במחבת וכשהוא חם מניחים במחבת כף גדושה מהתערובת, מועכים מעט לכדי לביבה שטוחה. מטגנים כמה דקות עד שהצד התחתון משחים יפה. הופכים בזהירות ומטגנים גם מהצד השני. מניחים על נייר סופג.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
לביבות גזר ותפוחי עץ של איילת לטוביץ |
|
"MsoNormal" dir="RTL">
רכיבים:
6 גזרים גדולים
2 תפוחי עץ חמוצים
1 בצל גדול פרוס דק
50 גר' חמאה
1 כפית בהרט\ קינמון
2 כפיות סוכר
1 ביצה
2 חלמוני ביצה
½ כוס קמח
2 כפות שמנת מתוקה
שמן לטיגון
אופן הכנה:
קולפים את הגזרים ומבשלים במים עד שיתרככו קלות. מגררים בפומפייה על הצד הדק. קולפים את תפוחי העץ ומגררים בצד העבה של הפומפייה.
ממיסים את החמאה במחבת ומזהיבים את הבצל קלות. מוסיפים את הגזר, התפוחים והבהרט וממשיכים לבשל שתי דקות תוך כדי ערבוב.
מסננים את התערובת מהשומן. מוסיפים... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
לביבות שקדים |
|
רכיבים:
300 גר' שקדים - טוחנים במעבד מזון
2 בצל
2 גזר לרסק בפומפיה
4-3 שיני שום
1 ביצה
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
50 גר' קמח מלא
2 כפות פירורי לחם
1 סלרי- עלים
מלח, פלפל שחור ומעט כמון
אופן הכנה:
שמים את כל הירקות במעבד מזון ,מרסקים עד שהכל קצוץ, ואז להוסיף קמח, פירורי לחם, מלח, פלפל וביצה .מכינים קציצות, ומטגנים טיגון קל בשמן חמניות.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
לביבות גבינה מתובלות |
|
רכיבים:
1 חבילת ריקוטה (אורדה)
2 ביצים
2 כפות קמח
2 בצלים ירוקים, חלק ירוק ולבן, קצוצים דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות ריחן קצוץ
2 כפות צלפים מנוקזים
כפית מלח
קורט פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן הכנה:
מפוררים את הגבינה בעזרת מזלג. מוסיפים את הקמח, הבצל, הפטרוזיליה, הריחן והצלפים. מתבלים במלח ובפלפל. מערבבים עד שהתערובת אחידה. אפשר להכין עד שלב זה מראש.
לפני ההגשה מחממים במחבת את השמן בעומק 1-3 ס"מ. יוצרים לביבות בעזרת כפית גדושה ומורידים אל השמן החם בכפית שנייה.
מטגנים ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
לביבות דלורית |
|
רכיבים:
(מס' מנות 20)
3 דלוריות בינוניות.
4 ביצים.
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל).
6 כפות קמח.
שמן לטיגון.
מלח ופלפל.
אופן הכנה:
קולפים את הדלוריות וחותכים לקוביות. מבשלים במים עד לריכוך. מסננים ומרסקים כמו פירה.
שמים במסננת להוצאת הנוזלים (לגמרי).מוסיפים את יתר החומרים למעט השמן.
יוצרים בעזרת כף לביבה ומטגנים משני הצדדים.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|