פאי אגוזים לפסח |
|
פאי אגוזים לפסח
לבצק: למילוי:
50 גר' קמח תפוחי אדמה 2 שקיות סוכר וניל
100 גר' קמח מצה 50 גר' מרגרינה
קורט מלח 225 גר' דבש
100 גר' מרגרינה מיץ מחצי לימון
25 גר' אבקת סוכר 150 גר אגוזי פקאן חצויים
2 חלמונים
100 ג... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
טורט אספרסו לפסח |
|
טורט אספרסו לפסח
1 כוס חמאה
1 כוס סוכר+1 כפית סוכר
1 כוס אספרסו+2 כפיות אספרסו
6 ביצים + 6 חלמוני ביצה
אבקת סוכר (לקישוט)
המיסו בסיר כפול סוכר, חמאה ואספרסו יחד וערבבו עד שהסוכר נמס.
שיפכו את העיסה החמה על השוקולד וערבבו עד שהשוקולד ימס לגמרי, הניחו בצד.
לטרוף ביצים וחלמונים, הוסיפו לתערובת השוקולד ושיפכו לתוך תבנית. אפו למשך כשעה בחום בינוני.
הוציאו מהתנור וקררו, שימו לב, כשמוציאים את העוגה החוצה, היא תראה כאילו שהיא לא מוכנה, היא כן!
לאחר הקירור פזרו אבקת סוכר.
חשוב מאוד ל... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
גלילת מוקה |
|
גלילת מוקה
1/2 כוס קמח מצה
6 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 כוס אגוזים
1 מיכל שמנת מתוקה
אבקת סוכר
קרם טרטר
2 כפיות קפה
בקערה גדולה, שימו 1/2 כוס של קמח מצה.
הקציפו 6 חלמונים עם 1/2 כוס סוכר. בקערה נוספת הקציפו את חלבוני הביצה עם קרם הטרטר.
בזהירות שיפכו את תערובת הביצים לתוך הקצף, ערבבו והוסיפו את קמח המצה והאגוזים.
אפו חצי שעה בתבנית שטוחה. הוציאו מהתנור, פזרו על מגבת אבקת סוכר, והניחו את הבצק על המגבת.
גלגלו את המגבת עם הבצק בעוד הבצק חם.
הקציפו את הקצפת והוסיפו 2 כפ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
לזניה לפסח |
|
לזניה לפסח
1 ביצה טרופה
כ 400 גרם גבינת ריקוטה כשרה לפסח,או קוטג'
כ 250 גרם גבינת מוצרלה מגוררת כשרה לפסח
4 מצות שלמות
לרוטב:
1 קופסת רסק עגבניות 1/2 כפית בזיליקום
1 בצל קטן חתוך לקוביות 1/2 כפית אורגנו
כ 100 גרם פטריות חתוכות 3 שיני שום מעוכות
פלפל שחור שמן זית
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
1. הרטיבו את המצות והניחו על מגבות נייר (מופרדות).
2. ערבב... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
עוגת מוס שוקולד |
|
עוגת מוס שוקולד
200 גרם שוקולד חלב
כ 50 גרם חמאה מומסת
7 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כפית וניל
1/8 כפית מיץ לימון
חממו תנור ל 150 מעלות.
המיסו את השוקולד במיקרוגל למשך 2 דקות על תוכנית הפשרה.
הקציפו חלמונים ו3/4 כוס סוכר עד לקבלת תערובת אוורירית. בהדרגה הוסיפו את השוקולד, חמאה ווניל.
הקציפו את החלבונים, עם מיץ הלימון עד לקבלת קצף קשה. הוסיפו את הסוכר בהדרגתיות תוך כדי הקצפה. קפלו את הקצף לתוך השוקולד.
שפכו 3/4 מהתערובת לתבנית עגולה 9 אינץ' קפיצית. את שארית התערובת כסו וקרר... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|