ממרח טונה |
|
החומרים: 1 קופסת טונה, 2 ביצים קשות, מיץ מלימון אחד, 2 כפות חמאה או מרגרינה, קורט מלח ופלפל לבן.
אופן ההכנה: מסננים את הטונה מהשמן, מערבלים את כל החומרים בממחה עד קבלת מחית חלקה ועדינה, מזלפים על רקיקים או ממלאים חלל ביצים ומעטרים בפטרוזיליה וגמבה. |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
סלט טונה ישראלי |
|
החומרים :1 קופסת טונה,1 ראש חסה,2 אבוקדו קלופים, 2 מלפפונים חמוצים פרוסים דק,1 בצל קצוץ דק,2 בצלים ירוקים קצוצים דק, 2 עגבניות, 3 ביצים קשות,12 זיתים שחורים, עלי פטרוזיליה,1 כוס רוטב אלף האיים.
אופן הכנה: בקערית שטוחה ונאה עורכים את החסה החתוכה לקוביות גדולות עליה עורכים בצורה שווה את פרוסות האבוקדו, מלפפון חמוץ, בצל קצוץ דק בצל ירוק, טונה מפוררת קלות, עגבניות פרוסות, ביצים קשות פרוסות ומעטרים בזיתים ופטרוזיליה. מגישים ואת הרוטב מגישים בנפרד. |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מוס טונה |
|
החומרים : 2 קופסאות טונה, 4 כפות מיונז, 1/4 כוס מיץ לימון, בצל קטן, כפית מלח פלפל שחור,2 כפות קטשופ, 1 מיכל שמנת או יוגורט, ג'לטין 18 גרם, 1/4 כוס מים קרים, כוס מים רותחים .
אופן ההכנה : לערבב ז'לטין + מים בפוד פרוססור להוסיף לתערובת ולערבב יחד עד לתערובת אחידה, להכניס לתבנית ל4- שעות במקרר. |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
דג סול ברוטב לבן |
|
החומרים : 4 פרוסות דג סול, מיץ לימון, מלח, 1 כפית חרדל.
רוטב : 1 כף חמאה, 1 כף גדושה קמח, ½ 1 כוסות קמח, 3 כפות גבינה מגוררת, פלפל ושמיר קצוץ.
לקישוט : 2 כפות גבינה מגוררת, 2 כפות פירורי לחם.
אופן ההכנה : לשטוף את הדגים לטפטף מיץ מלימון, מלח , חרדל. לסדר את הדג בפיירקס ולבשל במיקרוגל כמה דקות, לשפוך את הנוזלים , לאחר הבישול להכין רוטב לבן , לפזר על הדגים, ולפזר גבינה מגוררת ופירורי לחם. לאפות כמה דקות בתנור. |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
דג במרינדה |
|
החומרים : 2-3 דגי מקרל, לנקות את הדגים , להוריד את הראש ולפרוס פרוסות בעובי של כ- 3 ס"מ.
למרינדה : לפרוס בצל גדול לפרוסות להניח בפיירקס לבשל יחד עם מים כמה דקות, להכניס קצת חומץ, 1 כפית סוכר, להוסיף עלי דפנה , וקורט מלח, להוסיף את הדג ולבשל עוד כ- 10 דקות , לבסוף להוסיף מיץ מלימון. |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|