מרק דגים טוסקני |
|
מרק דגים טוסקני:
מצרכים:
חצי קילו פירות ים בתפזורת (לא הכרחי), 4 פילטים של דג ים-לברק, לוקוס, שולה, טרחון, קצוץ גס,3 גזרים קצוצים,3 גבעולי סלרי קצוץ, בצל גדול קצוץ,4 שיני שום פרוסות דק,בקבוק יין לבן יבש, חצי כוס שמן זית,3 כוסות מרק צח,5 עגבניות קצוצות,3 עלי דפנה, צרור בזיל, צרור פטרוזיליה, מעט גבינת פרמז'ן מגוררת, מלח ופלפל,1 באגט פרוס.
ההכנה:
מאדים את הגזר, הבצל, הסלרי והשום בשמן זית בסיר רחב ועמוק כעשר דקות, מוסיפים את העגבניות ומאדים עוד כעשר דקות , מוסיפים את הבזיל והפטרו... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
דג ים ברוטב יין אדום |
|
דג ים ברוטב יין אדום
חומרים
400 גרם בצל
מלח גס
מלח שולחן
פלפל
גזר
4 פילטים של דג
180 גרם חמאה
בקבוק יין אדום
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
להרתיח ליטר מים עם כף מלח גס. לקלוף את הגזר ולבשל כ- 20 דקות. לסנן את הגזר ולעבד למחית.
בינתיים, לקצץ את הבצלים לרצועות. להמיס כ- 60 גרם חמאה ולבשל הבצל כ- 25 דקות על אש נמוכה עד שיהפכו למעין ריבה.
בסיר אחר להרתיח את היין ולהוסיף את הגזר. לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את שארית החמאה (120 גרם) ולבשל על אש קטנה. לח... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
פילה דג בחמאת לימון(לקרפים שבחבורה) |
|
פילה דג בחמאת לימון(לקרפים שבחבורה):
מצרכים:
4 פילטים של דג מים מתוקים, מיץ מלימון ורבע, מלח ופלפל גרוס, ביצה, רבע כוס פירורי לחם לטיגון,2.5 חבילות חמאה, שליש כוס חצאי שקדים מולבנים,3 כפות וודקה, חופן פטרוזיליה קצוצה, לימון פרוס דק.
ההכנה:
משרים את הפילטים במיץ של לימון אחד מתבלים במלח ובפלפל גרוס,טורפים את הביצה ומכינים את פירורי הלחם בצלחת רחבה. טובלים כל פילט בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם ומטגנים בחמאה 2 דקות כל צד ומוציאים. מוסיפים את השקדים למחבת ומטגנים עד להשחמה קלה מוסיפ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
פילה דג בפטוצ'יני: |
|
פילה דג בפטוצ'יני:
מצרכים:
750 גר דג ים מפולט, חצי כוס שמן זית, 50 גר' צנוברים, כוס עגבניות קצוצות, חופן פטרוזיליה, חופן בזיל, מלח ופלפל שחור גרוס, רוטב פסטו, חצי לימון פרוס דק, חבילת פסטה-פטוצ'יני/טאלאיטלה.
ההכנה:
מבשלים הפסטה לפי ההוראות ע"ג השקית. מתבלים בשמן זית ופילפל גרוס. מטגנים את הפילטים ברבע כוס שמן זית 3.5 דקות כל צד,מוציאים מהמחבת ומסדרים בצלחת הגשה. אותה מחבת מוסיפים רבע כוס שמן ומאדים בו את העגבניות הצנובר הבזיל והפטרוזיליה תוך עירבוב, כעשר דקות. מתבלים במלח ובפ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
סושי טונה |
|
סושי טונה
כל כתבה בנושא דגים, לא יכולה להתעלם מהחיבה המפתיעה, שמביני עניין מגלים בטרנד הקרוי "סושי", או בעברית צחה - דג נא. רובם גורסים כי מדובר במעדן אמיתי ומי אנחנו שנביע דעה בעניין. לפיכך, אנו מגישים לכם בזאת גרסה נחמדה עם טונה, בבחינת "לא תמנע טוב מבעליו".
החומרים שניתן להשיג בחנויות המתמחות במזון מהמזרח הרחוק: *יש לשים לב להכשרים.
2 כפות אבקת חומץ לסושי
וואסבי (רוטב חזרת יפני ירוק)
מחצלת מיוחדת לגלגול סושי
1 חבילה של אצות נורי
2 כפות מירין - יין אורז מתוק לבישול... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|