נסיכת הנילוס בירקות בתנור |
|
נסיכת הנילוס בירקות בתנור
חומרים
צרור פטרוזיליה
1 פלפל חריף
מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור
רסק עגבניות
רבע כוס שמן לטיגון
ק"ג וחצי נסיכת הנילוס
שני בצלים קצוצים גס
4 שיני שום כתושות
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
3 עגבניות חתוכות לקוביות
אופן ההכנה
מניחים את הדג בכלי שטוח. מפזרים מעט מלח גס. מכסים את הדג בתערובת מיץ לימון ומים – משרים כשעתיים. מטגנים את הבצל והשום כדקה ומוסיפים את הפלפל האדום, רסק עגבניות, פטרוזיליה ושאר התבלינים וכ- ½ כוס מים ומבשלים ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
סלמון ברוטב שמנת ובזיליקום |
|
סלמון ברוטב שמנת ובזיליקום
חומרים
עלי בזיליקום טריים
4 שיני שום כתוש
שמן זית
4 נתחי פילה סלמון
250 מ"ל שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
את הבזיליקום מכניסים למעבד מזון, מוסיפים את שיני השום + שמן הזית – מעבדים למחית אחידה.
ממליחים ומפלפלים את נתחי הסלמון. מנחים במחבת עם מעט זמן זית ומטגנים את הדגים כ- 3 דקות מכל צד.
למחבת אחר יוצקים את השמנת ומביאים לרתיחתה, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כ- 5 דקות עד שהשמנת מסמיכה מעט. מוסיפים את תערובת הבזיליקום.
מניח... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
דג אפוי בבירה |
|
דג אפוי בבירה
חומרים
פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור
לימון
2 דגים
בקבוק בירה (330 מ"ל)
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
להשרות את הדגים במלח ובמיץ לימון כשעה. לערבב את הבירה, השום, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
לצקת את התערובת על הדג בתוך תבנית. לאפות במשך כ- 20 דקות בתנור בחום בינוני.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
דג בנוסח יווני |
|
דג בנוסח יווני
חומרים
50 גרם צנובר קלוי
2 עגבניות חתוכות לרצועות
מיץ מלימון אחד
פלפל לבן ומלח
קמח
שמן לטיגון
4 דגים
4 כפות שמן זית
3 פלפלים בשלל צבעים
4 שיני שום
50 גרם זיתים מגולענים
בצל קצוץ דק
אופן ההכנה
מתבלים את הדגים במלח ובפלפל לבן ומטגנים קלות משני הצדדים.
במחבת – מטגנים קלות את הבצל בשמן זית ומוסיפים את רצועות הפלפלים, שום כתוש, עגבניות וזיתים חתוכים לטבעות – לערבב. להוסיף יין, מיץ לימון וצנוברים.
פורסים נייר אלומיניום, מנחים שכבה של תבשיל ו... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מתכון לאינטיאס/פלמידה ושות'-תבשיל דג באפונה |
|
מתכון לאינטיאס/פלמידה ושות'-תבשיל דג באפונה:
מצרכים:
4 פרוסות יפות של שולה,1 קילו אפונה טריה/סנפרוסט,2 בצלים קצוצים,5 שיני שום, 5 עלי דפנה, קופסת רסק עגבניות, כוס שמן זית, חצי כוס יין לבן יבש, פלפל גרוס, צ'ילי ירוק טרי/שאטה קטנה וממזרית, חופן כוסברה קצוצה.
ההכנה:
מטגנים את הבצל, השום ועלי הדפנה עד להזהבה. מוסיפים את האפונה, הרסק, פלפל שחור והצ'ילי ומאדים כעשרים דקות. מורידים מהאש ומעבירים למחבת עמוקה. מוסיפים את היין ומביאים להרתחה מוסיפים את פרוסות הדג על האפונה ומבשלים כעשר... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|