לחם בסיר פויקה |
|
לחם בסיר פויקה
חומרים ל-5 כיכרות קטנות:
4 כוסות (כ-500 גרם) קמח לבן
½ 1 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
2 כפיות שמרים יבשים או 15 גרם שמרים טריים
1/3 1 כוס מים (+ כף-שתיים נוספות, לפי הצורך)
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים. מוסיפים גם את השמרים ומערבבים. (אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים אותם בחצי כוס מהמים, מערבבים עם כפית סוכר ומשהים עשר דקות לתסיסה. שופכים את העיסה התוססת לקמח ומוסיפים את שאר המים).
2. יוצרים גומה בקמח ומ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
תפוחי אדמה מתובלים במדורה |
|
תפוחי אדמה מתובלים במדורה
חומרים:
6 תפו"א לאפיה ומילוי
50 גרם חמאה
1/4 כוס סלרי קצוץ
1 כף אורגנו
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1/2 כפית אבקת שום
1 בצל בינוני פרוס לפרוסות דקות
אופן ההכנה:
1. חורצים כל תפו"א לאורך, אך לא עד הסוף כך שנשאר מחובר.
2. מטגנים את הסלרי בחמאה. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומכבים את האש.
3. מניחים כל תפוד על פיסת נייר אלומיניום, שמים בחריץ פרוסת בצל ומטפטפים מעל את תערובת התבלינים והחמאה. סוגרים היטב, שמים במדורה (עדיף בגחלים) ומ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
שיפודי בננה ושוקולד |
|
שיפודי בננה ושוקולד
חומרים:
1 בננה
5 ריבועי שוקולד מריר משובח
אופן ההכנה:
1. חורצים לאורך הבננה (הלא מקולפת) חריץ כאילו היא סנדביץ'.
2. משפדים את הבננה על שיפוד מתחת לחריץ.
3. מסדרים את ריבועי השוקולד בחריץ.
4. צולים על האש למשך 7-8 דקות.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
בטטה במדורה |
|
בטטה במדורה
חומרים:
כף בצל קצוץ
כף גבינת שמנת
חצי כפית טימין
מלח ים
פלפל לבן טחון
בטטה (רצוי בגודל בינוני)
אופן ההכנה:
1. מקלפים את הבטטה וחוצים לשני חצאים.
2. שמים תערובת של הבצל הקצוץ, גבינת השמנת והתבלינים באמצע, עוטפים בנייר כסף ומניחים במדורה (רצוי על גחלים ולא ישירות לאש).
3. יש להמתין בין חצי שעה לשעה וליהנות מבטטה אפויה בטעם מפתיע.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
קבב לוקוס |
|
קבב לוקוס
מתכון ל- 10 מנות (30 יח' קבב)
חומרים:
2 ק"ג לוקוס טרי קצוץ ביד
150 גר' לחם שאור
2 פלפלים אדומים חריפים ללא הקליפה, כולל הגרעינים, ללא העוקץ
150 מ"ל שמן זית אגר
25 מ"ל שמן זית- לימון
1 ליטר כוסברה קצוצה
1 ליטר בצל ירוק קצוץ
50 גר' לימון כבוש ללא חרצנים קצוץ דק
כפית שטוחה פלפל שחור טחון דק
אופן הכנה:
בקערה מערבבים את הלחם והפלפלים וממליחים היטב
מוסיפים את הדג
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב
עושים קציצה קטנה ושטוחה
צורבים על הגריל לפי מידת עשייה רצויה ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|