מתכוני בשר לקראת יום העצמאות

   קבב טלה על מצע טחינה ירוקה
קבב טלה על מצע טחינה ירוקה של השף אמיר מרקוביץ` החומרים ל-4 מנות: 600 גר` בשר טלה טחון, מעורבב עם שומן טלה 2 בצלים בינוניים, קצוצים 4 כפות פטרוזיליה, קצוצה 1 כף צנוברים 1 כפית כמון, גדושה 1 כפית קינמון מלח, לפי הטעם פלפל, לפי הטעם שמן לטיגון לציר: שמן זית לטיגון 1/2 ק"ג עצמות טלה 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס 1 בצל, קלוף וקצוץ 4 שיני שום, קלופות 2 כפות רסק עגבניות מים 1/4 צרור פטרוזיליה 1/2 צרור טימין 1 ענף סלרי מלח, לפי הטעם פלפל, לפי הטעם לטחינה ...
לכתבה המלאה »
   קבב פיסטוקים
קבב פיסטוקים החומרים : 1 בצל גדול מעט שמן לטיגון 500 גר` בשר בקר טחון 2/3 כוס פיסטוק, קלוי וגרוס בינוני 3 כפות טחינה גולמית 2 כפות נענע, קצוצה גרידת קליפה מ-1 לימון 1/4 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/4 כפית כמון אופן ההכנה: קוצצים דק בצל ומטגנים במעט שמן. מערבבים היטב עם שאר החומרים ולשים במשך 3-2 דקות. משהים במקרר במשך 30 דקות. יוצרים קציצות מוארכות קטנות ומטגנים במחבת לוהטת עד השחמה משני הצדדים.
לכתבה המלאה »
   קבב דגים מזרחי
קבב דגים מזרחי חומרים: גרם פילה נסיכת הנילוס 1 ביצה קשה 1 כף פירורי לחם 2 כפות בצל קצוץ 1 כפית שמן 1 כפית כמון 1 כף גדושה פטרוזיליה קצוצה 1 כף גדושה שמיר קצוץ 1 כפית חוויאג` לפי הטעם מלח ופלפל שחור טחון אופן הכנה הכנה: מחממים את הגריל. טוחנים את הדג במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לעבד דקה נוספת. .צרים בידיים רטובות 12 קציצות מוארכות. צולים את הקציצות עד שמשחים כ- 5 דקות. הופכים וצולים עוד כ- 3 דקות.
לכתבה המלאה »
   אדנה קבב (קבב טלה)
אדנה קבב (קבב טלה) חומרים 700 ג` בשר טלה 300 ג` שומן טלה פלפל אדום [לא חריף] קצוץ דק מאוד כפית פפריקה מתוקה כפית מלח. אופן ההכנה את חלקי הבשר מתבלים במלח ובפפריקה לפני הטחינה. מניחים את כל המרכיבים על קרש חיתוך ובעזרת סכין גדולה קוצצים בתנועות קצרות ומהירות. כאשר המסה כולה קצוצה דק, לשים את הבשר היטב עד ליצירת גוש אחיד.השיפוד הטוב ביותר הוא שטוח ורחב. מניחים עליו את הבשר משני הצדדים ולוחצים בצורה אחידה ליצירת עובי אחיד. לאחר יצירת הקבב יש להכניסו למקרר לשעה. במהלךהצלייה (מ...
לכתבה המלאה »
   קבב
קבב חומרים : 1/2 ק"ג בשר בקר 400 גרם בשר כבש 100 גרם שומן כבש 2 פרוסות לחם לבן 1 ביצה 1-2 בצלים, קצוצים דק 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה 1 כף אבקת מרק עוף מלח, פלפל הכנה: טוחנים את הבשר ומניחים את הבשר הטחון בקערה. משרים את הלחם במים וסוחטים היטב.מוסיפים לקערת הבשר ומערבבים לתוכו בעזרת הידיים את יתר החומרים. בידיים לחות מעט, צרים קציצות מאורכות. צולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור עד שמשחים, כ-3 דקות מכל צד. אפשר גם לטגן במחבת חמה
לכתבה המלאה »
עמוד 5 מתוך 8 התחלה עמוד קודם 3 4 5 6 7 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 5page 6page 7page 8page 9