קדירת עוף וצימעס בסילאן |
|
קדירת עוף וצימעס בסילאן
4 כרעיים מחולקות (לירך ושוק) או שלמות
1 שקית (1 ק"ג) תפוחי אדמה למיקרוגל
1 שקית (800 גרם) גזר גמדי קפוא
100 גרם צימוקים כהים (לא חובה)
1 ראש שום מפורק (עם הקליפה)
1 כוס סילאן
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס רוטב סויה
מחממים את התנור לחום של- 200 מעלות. בתבנית גדולה (רצוי פיירקס), מפזרים את הגזר והצימוקים, מעליהם מסדרים את העוף ותפוחי האדמה וביניהם "שותלים" שיני שום.
מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הכל. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום.
אופ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
סלט צנוניות |
|
סלט צנוניות
150 מ"ל יוגורט
מיץ מ-1 לימון
2 כפות שמן זית
1 בצל ירוק קצוץ
10 צנוניות פרוסות דק
1 צרור כוסברה או פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור, גרוס גס
מערבבים הכל.
אני עשיתי גם עם שמנת חמוצה כשלא היה לי יוגורט, והחלפתי את הפטרוזיליה בשמיר.
אפשר להוסיף לרוטב כף מיונז ושום קצוץ.
להגשה אלגנטית: מערבבים הכל חוץ מהיוגורט, את היוגורט מזליפים מעל ומפזרים מעט גרגירי חומוס מבושלים.
הגשה אלגנטית ב': קרעי פיתה מטוגנים עם שמן זית ושום/זעתר (או אפויים בתנור, כמו לפטוש)... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
2 סלטי כרובית חיים |
|
2 סלטי כרובית חיים
1 כרובית בינונית שטופה היטב ומופרדת לפרחים קטנים
1 בצל סגול קצוץ
אגוזי קשיו
רוטב:
1/2 כוס מיונז
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס סוכר
לערבב עם הרוטב ולהוסיף את הקשיו רק לפני הגשה.
כמו סלט כרוב של בישולה
1 כרובית בינונית שטופה היטב ומופרדת לפרחים קטנים
רוטב:
1/4 כוס שמן
1/4 כוס סויה
1/4 כוס חומץ
3 כפות סוכר
לערבב עם הרוטב והוסיף שומשום קלוי/צנוברים קלויים/אגוזים וכו.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
פשטידת תירס |
|
פשטידת תירס
אין על הפשטידה הזו! אני עושה אותה מתוך שינה. תמיד להכין 2 במכה.
מערבבים:
3 כפות שמן
3 ביצים
כוס חלב
3 כפות גדושות של קמח
מלח, פלפל
1 קופסת שימורי תירס מסוננת או 2 כוסות תירס קפוא
מלמעלה זורים קצת גבנ"צ מגוררת (לא חובה, כשאין לי אני עושה בלי).
לתנור, כ 45 דקות בחום 180 מעלות (תבנית משומנת בגודל 24 לדעתי).
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
לביבות ירק |
|
לביבות ירק
ירקות מגורדים (או לביבות של ירק אחד או כמה מעורבבים: קישואים, בטטות, תפו"א) (מבקשים מהבעל לגרד תמורת ארוחה טעימה J).
או
ירקות מבושלים וסחוטים (עדיף כל אחד לבד: כרובית, פרסה, תרד, מנגולד, גרגירי תירס)
חשוב! לסחוט טוב טוב את כל הנוזלים מהירקות, שהתערובת לא תהיה מימית.
ביצים
קמח/פירורי לחם (עם קישואים הולך הכי טוב קמח מצה, עם תירס רק קמח).
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
מערבבים הכל, יוצרים צורת לביבה ומטגנים.
הערות:
אם נשאר פירה – מוסיפים לו ירק ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|