עוף ביין לבן, דבש, שום וסויה |
|
עוף ביין לבן, דבש, שום וסויה / דנה 20 רכיבים:
4 ירכי עוף
1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס דבש
1/3 כוס יין לבן יבש
3 כפות סוכר
3 שיני שום
2 בצלים ירוקים
מלח, פלפל
שמן לטיגון אופן הכנה:
מטגנים את העוף עד שמשחים, מוסיפים את הבצל והשום.
מערבבים בקערה את היין, הדבש, רוטב הסויה, הסוכר, המלח והפלפל, ומוסיפים לסיר.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
עוף בשזיפים / חפצי |
|
עוף בשזיפים / חפצי
מתכון קל, טעים ומוצלח!
בצלחת שמים כמה כפות של אבקת מרק בצל.
בוחרים את חלקי העוף שרוצים (אפשר כל חלק מהעוף)
מגלגלים את העוף באבקת מרק - עד שהוא מצופה מכל צדדיו.
מניחים בתבנית
מעל מוסיפים: שזיפים מקופסת שימורים - שזיפי שגיב, כמובן לאחר שמגלענים אותם.
מועכים מעט את השזיפים עם כף על העוף.
לאחר מכן, יוצקים מעט מנוזלי השימור באופן שווה על כל העופות בתבנית.
מכניסים לתנור, חום בינוני, כחצי שעה, לאחר מכן הופכים את העוף, ואופים עוד כחצי שעה.
טעים להגיש עם אורז לבן!... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
נודלס עם פרגיות ברוקולי ובצל ירוק / מירבלי |
|
נודלס עם פרגיות ברוקולי ובצל ירוק / מירבלי רכיבים:
ל-6 מנות
400 גרם נודלס אטריות ביצים שטוחות, מבושלות 5 דקות במי מלח, מסוננות היטב במים קרים
4 כפות שמן
3 שיני שום כתושות
מעט ג'ינג'ר
7 בצלים ירוקים חתוכים ל-5 פיסות
2 ראש ברוקולי מופרד לפרחים
400 גרם פרגיות עוף/חזה עוף למשרה
4 כפות רוטב סויה
2 שן שום כתושה
2 כף שמן זית
מלח, פלפל שחור
מעט צ'ילי לרוטב
1/3 כוס מרק עוף צח
2 כפות רוטב סויה
2 כפות יין לבן יבש
½ כפית שמן שומשום
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור טרי ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
גלילות חזה עוף ממולא באגוזים עם רוטב רימונים |
|
גלילות חזה עוף ממולא באגוזים עם רוטב רימונים רכיבים:
10 מנות
10 פרוסות דקות מאד של חזה עוף למילוי:
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות גס
250 גרם אגוזי מלך קצוצים מעורב גס ודק (מלך + פקאן, עדיף לערבב)
מלח
פלפל
(כף עירית קצוצה) לציפוי:
פירורי לחם מעורבבים בשקדים טחונים (פיסטוקים יצא יותר טעים, טעמי את המקור )
קמח
ביצים טרופות לרוטב:
1 כוס גרנדין
1 כוס גרעיני רימון
½ כוס יין אדום
מקל קינמון
(10 חוטי זעפרן) אופן הכנה: להכנת המילוי:
משמנים מחבת ומטגנים את הב... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
עוף עם אורז וזעפרן בסיר חרס |
|
עוף עם אורז וזעפרן בסיר חרס
מטגנים בצל עד שיקוף ומניחים בצד.
בסיר חרס מכניסים כוס וחצי אורז, 3 כרעי עוף, 6-7 חוטי זעפרן, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט..ומעל מניחים את הבצל המטוגן, עליו מוסיפים צימוקים ושקדים. מוסיפים לאט לאט מים...כשלוש כוסות ומבשלים על אש נמוכה עד שמוכן. בראש השנה...מומלץ להוסיף גם כפותיים שלוש דבש על כל זה. חזה עוף אפוי במעטפת בצק עלים עם פטריות / ריקיש
1 חזה עוף שלם חצוי לשניים
סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
10 גר' פטריות יער מיובשות, מושרות במים וקצוצות (את המים לשמור)... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|