מאפינס משמשים טריים |
|
מאפינס משמשים טריים
1/4 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
50 גר´ מרגרינה מומסת
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 כוס קוביות משמשים טריים
1 כפית מיץ לימון
1/3 כוס חלב
חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 8 שקעים בתבנית המאפינס. מלא את השקעים הנותרים במים עד חציים.
ערבב יחדיו קמח, אבקתאפיה, מלח ואגוז מוסקט.
בקערה נפרדת טרוף את הביצה, הסוכר והמרגרינה.
הוסף לתערובת הביצה את המשמשים והלימון.
... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
שטרודל משמשים - זאגרב |
|
שטרודל משמשים - זאגרב
לבצק:
500 גר` קמח
2 ביצים
מים לפי הצורך
מעט שמן לעיבוד הבצק
:למלית
150 גר` אגוזים קצוצים
500 גר` משמשים
100 גר` צימוקים
200 גר` סוכר
100 גר` פירורי לחם
2 כפות רום
קינמון לפי הטעם
בקערה מערבבים קמח, ביצים, מים ולשים לבצק. נותנים לנוח כ- 1/2 שעה. על בד נקי או מפה מעבדים את הבצק.
בקערה חותכים משמשים, מקמחים אותם מעט, מוסיפים קינמון, צימוקים, אגוזים, פירורי לחם ורום.
יוצקים מעל הבצק מעט שמן ומרדדים בצק לעלה דק מאוד ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
עוגת פירות יבשים של רוני ונציה |
|
עוגת פירות יבשים של רוני ונציה
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/3 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1 חלמון
1 כף ברנדי
3/4 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
1 כוס צימוקים כהים
1/3 כוס קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות
1/4 כוס דובדבנים מסוכרים, חצויים
1/4 כוס תמרים יבשים, קצוצים (אפשרות נוספת: ג´ינג´ר מסוכר, משמשים או שזיפים יבשים קצוצים)
1/2 1 כוסות אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים גס
3 כפות ברנדי להברשה
1. מחממים את התנור לחום ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
פאי משמשים ושקדים |
|
פאי משמשים ושקדים
אבקת סוכר לזרייה
1/4 אבקת פודינג וניל
2 ביצים
185 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כפית ליקר אמרטו (שקדים) לא חובה
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס סוכר חום רך
1/2 כוס פתיתי שקדים לציפו
2 קופסאות קופסאות מילוי משמשים לעוגה במשקל 425 גרם כל אחת
1 כפית קליפת לימון מגוררת
כוס קמח רגיל
1 1/4 כוסות קמח תופח
1/2 שקדים טחונים
1. מניחים חמאה וסוכר בקערה, ומקציפי במערבל חשמלי עד שהתערובת בהירה וחלקה. מוסיפים ביצה. מפרידים את הביצה השנייה, מוסיפים את החלמון לקערה... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
פילו תאנים ברוטב שוקולד ודבש |
|
פילו תאנים ברוטב שוקולד ודבש
8 תאנים גדולות קלופות
בצק פילו דק
2 כפות חמאה מומסת
לרוטב שוקולד:
100 ג` שמנת מתוקה
35 ג` סוכר
32 ג` חלמונים
90 ג` שוקולד מומס
לרוטב דבש:
200 ג` שמנת מתוקה מוקצפת
25 ג` דבש
משמנים ארבע שכבות של עלי פילו בחמאה.
מפזרים סוכר. מניחים שכבה על גבי שכבה. מניחים במרכז תאנה.
סוגרים פינות הפוכות.
בוזקים
אופים בתנור כ - 8 דקות על 160 מעלות.
להכנת הרוטב - מרתיחים שמנת , מטריפים חלמונים וסוכר.
מוסיפים מעט מן השמנת לשם השוואת נוזלים,... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|