שקיקי פילו במילוי פירות יבשים |
|
שקיקי פילו במילוי פירות יבשים
300 גרם תערובת פירות יבשים -
משמשים תאנים ושזיפים מגולענים.
1/2 בקבוק יין אדום
1/2 בקבוק יין פורט
3 כפות חוץ בלסמי
4 כפות סוכר חום
חמאה מומסת להברשת הפילו
2 עלי פילו
1 גליל גבינת עזים מסוג סנט מור -
(פרוסה לפרוסות בעובי 1 ס"מ)
שמים את כל הפירות היבשים בסיר עם היינות החומץ והסוכר מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות . מניחים בצד לחצי שעה כדי שהפירות יספגו היטב את הנוזלים. מסננים שומרים את הנוזלים וקוצצים את הפירות גס. ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
אגסים אפויים ממולאים בפירות יבשים |
|
אגסים אפויים ממולאים בפירות יבשים
6 אגסים
למלית:
4 כפות שמן בצל קצוץ דק
5 תאנים מיובשות קצוצות גס
5 משמשים יבשים קצוצים גס
רבע כוס צימוקים
3 כפות שקדים קצוצים
כף שומשום
3 כפות יין אדום מתוק
רבע כפית קינמון טחון
כוס יין אדום מתוק
מסירים את הקצה העליון של האגסים ושומרים בצד.
מרוקנים את האגסים בסכין חדה או כף פריזאית, מסלקים את הליבה, קוצצים את התוך ושומרים בצד.
להכנת המלית:
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים א... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
חיתוכיות פירות יבשים |
|
חיתוכיות פירות יבשים
מתכון של הנס ברטלה, פורסם בגיליון 131 של "על השולחן".
את העוגיות אופים בתבנית גדולה, ולאחר שהן מתקררות חותכים לריבועים קטנים.
לבצק:
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
300 גרם קמח
כפית תמצית וניל
קורט מלח
לציפוי פלורנטין:
200 גרם שמנת מתוקה
300 גרם סוכר
60 גרם גלוקוזה (להשיג אצל "מר קייק")
60 גרם חמאה
200 גרם פירות יבשים קצוצים (תמרים, משמשים, דבלים)
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
100 גרם פלחי שקדים מולבנים
... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
עוגת פירות קלויה |
|
עוגת פירות קלויה
מתכון של מרה בן-דב מעין הוד
חומרים ל3- תבניות אינגליש קייק:
600 גרם אגוזים מכל הסוגים
600 גרם פירות יבשים מכל הסוגים (אם הם מסוכרים, תורידו בכמות הסוכר)
11/4 כוסות קמח
1/2-1/3 כוס סוכר
6 ביצים
* מחממים תנור ל140-120- מעלות.
* בקערה מערבבים את כל החומרים, יוצקים לתבניות ואופים-קולים כשעה וחצי ואפילו יותר. העוגה שמתקבלת היא דחוסה ושחומה. מצננים ולפני ההגשה פורסים דק. העוגה נשמרת נפלא בכלי סגור.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מאפינס דובדבנים יבשים |
|
מאפינס דובדבנים יבשים
1 כוס דובדבנים יבשים ללא גלעינים
1 כוס חלב
3/4 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
50 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1/2 1 כפות ליקר דובדבנים (בחירה)
סוד ההצלחה טמון בדובדבנים. אלה מוסיפים גם טעם, גם צבע.
חומרים (12 מאפינס)
השרה את הדובדבנים בחלב כ- 30 דקות.
חמם את התנור לחום בינוני. שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.
ערבב בקערה קמח, אבקתאפיה, סודה לשתיה ומלח.
בקערה נפרדת ערבל את החמאה והסוכר, הוסף את הביצים... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|